Кървав нощен удар на руснаците по Одеса: Трима са загинали, 26 - ранени

OFFNews 10 юни 2023 в 09:41 9481 1

Одеса
Жилищният блок, поразен от отломки на един от свалените Шахеди.

В нощта срещу събота, 10 юни, украинската отбрана е свалила в небето над Одеса осем ударни дрона камикадзе, изстреляни от руснаците.

Прехванати са били и вражески ракети, съобщи в Телеграм Серхий Братчук, ръководител на Обществения съвет на Одеската областна военна администрация.

"В небето над Одеса през нощта силите за отбрана унищожиха осем дрона камикадзе и две вражески ракети. Отломки от свалените "Шахеди" попаднаха в жилищна сграда и повредиха няколко сгради наблизо. Трима души са загинали, а 26 са ранени и пострадали в различна степен. Сред тях имаше две деца и бременна жена", се казва в съобщението.

Според него една руска ракета е ударила крайбрежието в Одеска област и трима души са били ранени от отломките и взривната вълна.

По-късно Наталия Хуменюк, говорителка на Оперативното командване "Юг", заяви, че силите за противовъздушна отбрана на Украйна са елиминирали осем безпилотни летателни апарата тип "Шахед" по време на нощен удар на руснаците в Одеска област. Говорителката потвърди, че трима души са загинали, а 26 са получили различни наранявания и телесни повреди.

По-късно Държавната служба за извънредни ситуации показа снимки, на които се виждат последиците от смъртоносния руски удар по Одеса.

През нощта на 10 юни в Одеса се чуха експлозии. По-късно ОК "Юг" съобщи, че е имало въздушна битка, при която са били елиминирани всички вражески дронове камикадзе.

Отломки от един от дроновете са попаднали в апартамент, намиращ се в жилищна сграда, като предизвикали пожар на площ от 50 кв. м. Огънят е бил потушен.

Освен това стана известно, че взривът е повредил няколко жилищни блокове около мястото, където са попаднали отломките от дрона. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews