Канада наложи санкции на 16 руски банки и компании

OFFNews 04 май 2014 в 21:18 4538 5

Стивън Харпър

Канада наложи санкции на 16 руски банки и компании. Това заяви премиерът на страната Стивън Харпър, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Санкционирани са "Акваника", "Авиа Групп", "Авиа Групп Норд", "ЗЕСТ", "ИнвестКапиталБанк", "Собинбанк", "Сахатранс", банка "Северный морской путь", "СТРОЙГАЗМОНТАЖ", "Инвестиционная компания Аброс", "Волга", "Стройтрансгаз холдинг" нейните четири дъщерни компании.

Санкциите, които обявихме днес, ще продължат да оказват икономическо влияние върху Русия и лицата, които носят отговорност за кризата в Украйна, посочи Харпър.

Ние ще продължаваме да работим заедно с нашите съюзници за съхраняването и развитието на свободата и демокрацията в целия свят. Ако суверенитетът и териториалната цялост на Украйна бъдат застрашени, ние ще продължим с нашите действия, категоричен е Харпър.

Очаква се в понеделник представители на страните членки на ЕС да обсъдят възможността за въвеждане на още санкции срещу Русия.

Преди дни стана ясно, че ЕС е разширил списъка със санкционирани руски граждани, като към него са добавени още 15 имена. Така имената в „черния списък“ на ЕС по отношение на Русия в момента са 48.

„Черен списък“ за руснаци беше оповестен и от САЩ в средата на март. Миналата седмица списъкът беше разширен с още 20 имена, сред които руски чиновници, бизнесмени и депутати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!