Quantcast

Камерън иска референдум за еврочленството на Великобритания до 2017 г.

OFFNews Последна промяна на 04 януари 2015 в 17:26 4210 26

Премиерът Дейвид Камерън иска да изтегли за по-рано планирания референдум за британското членство в ЕС.

Под натиска от евроскептичното крило на Консервативната партия и от растящата популярност на антиевропейската формация ЮКИП Камерън обеща, че ако остане на власт след изборите, които трябва да се състоят през май тази година, той ще предоговори условията за британското членство в ЕС, след което ще свика референдум за членството през 2017 г.

Колкото по-скоро изпълня обещанието си за предоговаряне и за референдум, толкова по-добре, каза премиерът в интервю за Би Би Си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.01 2015 в 14:33

"изход от еврозоната не е възможност, членството в нея не подлежи на отмяна" - Честито!
В еврозоната са включени твърде различни икономики и не е възможно да се провежда финансова политика в общ интерес. От съществуването на Еврото засега печели Германия.Скоро и Германия ще е сред губещите. Прасетата - Португалия,Испания,Италия и Гърция са сред губещите. Маляките ще стоят в еврозоната докъто могат безплатно да я цицат.
Във Франция евроскептиците на Льо Пен се сближават със Сарко и ... Италианците също се колебаят. В Германия на патриотите националисти скоро ще им писне да харантутят негърско/мангалско/арабската измет. В Англия ще има референдум за оставането в Евросъюза, резултатът не се знае.
Европейската централна банка планира да налее в банките 1000 /хиляда / милиарда. Планира се националния суверенитет на държавите в Евросъюза да се ликвидира - евросъюзът става едно СССР, което след сключването на споразумението за "свободна търговия със Северна Америка" ще мине под командването на американските транснационални компании.
Да ви е честит Новият Световен Ред! Усука Хамихуя10:21 06 яну 201501+ 2- 0Червените винаги са искали да "спасяват" другите. Резултатите ги знаем...

05.01 2015 в 13:07

Е и после какво... Няма държава в света , която да не е в някаква група или организация.. Или може би с Гърците и Руснаците ще си направят нова формация...Те винаги са си обичали гърците още преди втората световна... Ами какво ще правим с вносните мита , а Камеран - то стоките не влизат така лесно в Европейския съюз, ами визите за граждани извън съюза.... Абе то целия съюз трудно се справя с Китай и кризите , а си представям как англичаните сами ще се преборят и най- вече виждам гърците като победители....

04.01 2015 в 23:39

Eми ето на, дори консервативните дребнобританци се готвят да напуснат пропадналия Еврогейски Съюз.

Не знам ние какво чакаме още? Да останем с заедно с Косово, Македония и Албания последните страни членки ли? Защо така?

Докога ще сме винаги последни? Защо и тук не се проведе референдум, народа да каже дали иска да стои още в ЕС с техните там измислени псевдодемокрастия, либерастия, толерастия, мултикултурастия и обикновена педерастия?

04.01 2015 в 23:25

Не бих се изненадал, ако тези кретени влезат в евроазийския съюз

04.01 2015 в 23:11

Благодаря! Предполагам имаш предвид католическите проповеди и индулгенциите. Лицемерни са, да. Но не са по-различни от нашите православни с ролексите, скъпите автомобили, а в Русия и с оръжията. Но не това е темата.

04.01 2015 в 22:59

Чесън, вие сте капиталист-идеалист. Аз уважавам вашето мнение, но не го споделям. За мен либертанизмът и икономиката на растежа са изключително противочовешки идеи, защото убиват социалния и съпричастния човек.
Християнството е религия за доброто и жертвата в името на останалите, то няма място в съвременния западен свят. И понеже съм живял там, смятам че неделната им лицемерна служба просто е неуспешен опит да се изчистят от мърсотията, която се е налепила по тях през седмицата. Все пак ви желая успех.

04.01 2015 в 22:44

това, че някой умее да печели не предполага непременно алчност в лошия смисъл на думата. Протестанството проповядва, че когато печелиш, правиш добро, но също така апелира към спестовност, умереност, сдържаност.
Нали, за да бъдеш социален, да можеш да платиш достойни пенсии, да помогнеш на временно нуждаещите се, безработните, трябват пари? Ако не печелиш пари как ще помагаш? Сигурно Волен Сидеров ще изкопае златото?
Икономиката не е всичко, но след правовата държава, тя е следващ фундамен, върху който се градинвсичко останало.
За жалост, под влияние на православната църква, а по-късно и социализма, ние сме научени, че да печелиш е лошо, парите са непременно лошо. Колкото по-скоро се отърсим от подобни изкуствено насадени предразсъдъци, толкова по-добре.

04.01 2015 в 22:27

Накъде -не знам. Ако смятате че бизнес -човечът е нашият път на развитие, тогава нека продължаваме с безплодните опити в тази насока. Смятам че християнското човечество прекалено много се е отдалечило от моралния човек, за северноевропейците и американците смятам че няма шанс да станат отново човеци, за нас все още има шанс. Не съм велик мислител и рецепти не мога да дам, но ако материалният човек продължи са господства, само след няколко поколения ще живеем на една опустошена от алчност планета, и в едно общество тип Биг Брадър.

04.01 2015 в 22:19

под тяхната религия се има предвид протестантството. Историческа истина е, че изповядващите го се справят в бизнеса много по--добре от католици и православни, да не говорим за мюсюлмани и останалите, при които се смята, че работещ капитализъм изобщо е неработещ. По темата препоръчвам да се прочете Макс Вебер "Протестантската етика и духът на капитализма".
Ако не сме в съюз с европейските държави, тогава с кои? Защото бидейки на кръстопът си почти обречен да бъдеш под нечие влияние.

04.01 2015 в 22:03

Какво значи нумаме тяхната религия?!?! Имаме абсолютно същата религия- християнство, с някои, според мен абсолютно незначителни тълкувания на Светото писание. И пак сполед мен, източноправославието е много по-близо до оригиналното християнство. Западняците и тяхното християнство са опорочили по материални причини, ако се поинтересувате, ще разберете.