Kак светът посрещна "Часът на Земята" (снимки)

Ивайло Анев 01 април 2014 в 17:19 7928 1

Карта, показваща светлинното замърсяване на Земята.

Милиони хора в над 160 страни и 7000 града се включиха в традиционната акция на WWF "Часът на Земята".

В много страни WWF организира забавни събития, за да привлече вниманието на хората към проблемите на опазването на околната среда.

В Тайван участниците се проведе минимаратон – 4 км на тъмно, покрай Реката на Любовта в Гаосюн. Над 1500 човека се включиха в това събитие, облечени като животни или растения.

Токио посрещна Часът на Земята с целодневни събития и арт инсталации – една от които е яйце със светещи сфери, които се захранват само ако някой върти педалите на велосипед.

В Лондон пък 60 „панди“ преминаха в танцуващ парад пред някои от емблематичните сгради на града.

За пръв път тази година изгаснаха светлините на храмовия комплекс Карнак в Луксор в Египет, заедно с пирамидите в Гиза и други известни забележителности като операта в Сидни, Австралия, най-високата сграда в света - Бурдж Халифа („Кулата на Халифа“), статуята на Христос в Рио де Жанейро, Таймс Скуеър в Ню Йорк и Тауър Бридж в Лондон.

В българския Час на Земята участваха повече градове отколкото досега – 106 общини потвърдиха, че ще изключат или приглушат осветлението на основните сгради и забележителности, за да отбележат събитието.

И сградата на ООН в Ню Йорк подкрепи инициативата.

Атина.

Червеният площад в Москва.

Сидни Харбър Бридж.

Статуя на Христос Спасителя в Рио де Жанейро.

Дубай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!