Часът на Земята 2014: Гасим светлините за 60 минути на 29 март

OFFNews Последна промяна на 11 март 2014 в 11:23 1511 1

Часът на Земята

Снимка http://www.earthhour.org/

Отбелязването на "Часът на Земята" в Либия през 2012 г.

На 29 март светът ще отбележи международната инициатива на WWF "Часът на Земята". Светлините ще угаснат за един час - от 20.30 до 21.30 ч.

Международната акция на WWF е с цел опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи.

От над 40 български общини, институции и знакови сгради са заявили досега, че ще се включат. Броят им бе 103 през 2013 г.

"Личният ангажимент за опазване на околната среда, местните действия с отговорност към природата са цел на "Часът на Земята" през 2014 г. „Използвай силата си, за да промениш света“, е призивът на WWF, с който организацията обединява и популяризира хиляди проекти на всички континенти – от спасяването на леопардите в Русия, през опазване на горите и подкрепа за местните общности в Мадагаскар, до събиране на средства за традиционните рибарски общности във Филипините, за да продължат устойчивото потребление на морските ресурси", се казва в прессъобщение на WWF.

Тази година посланик на "Часът на Земята" ще е Спайдърмен.

"Целият екип на филма "Невероятният Спайдърмен 2" застава зад акцията с личен пример за природозащита и с директна подкрепа за зелени проекти в Китай, Индонезия, Непал. А при снимането на филма и провеждането на рекламното турне за него са положени специални усилия да се пестят ресурси и да не се замърсява околната среда", пишат по този повод от WWF.

На 29 март и киноверигата "Арена", заедно с WWF България, ще дадат възможност на всички посетители в кината "Арена" да научат повече за природозащитата в България и да дадат своите предложения за опазването на околната среда.

Международната природозащитна организация WWF е основана през 1961 г. Тя развива дейности в над 100 държави с помощта на 4000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се занимава със защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони, промените в климата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови