Издирват висш британски дипломат изчезнал безследно

OFFNews 12 май 2020 в 07:41 2535 0

Полицията в английското графство Хампшър издирва висш британски дипломат, който се води безследно изчезнал след като миналата седмица излязъл да тича, съобщи БНР.

Става дума за 52-годишния Ричард Морис, който през юли трябва да оглави британската мисия във Фиджи. За последен път Морис е бил видян сутринта на 6 май, когато е излязъл да тича от дома му в Бентли.

От Форин офис – британското външно министерство – изразиха голяма загриженост, тъй като Морис, който преди това е бил посланик в Непал, е известен с изключителната си дисциплина.

Дипломатът от кариерата има богата биография, включваща генерален консул в Сидни, позиция в посолството в Мексико Сити и в британската мисия в ООН в Ню Йорк. Полицията отправи призив за информация за дипломата, който е лесно разпознаваем по отличителен белег на лицето по рождение.

Морис е женен с три деца – дъщеря и двама сина. Той е известен като бегач на дълги разстояния. През май миналата година е пробягал изключително тежък маратон от базовия лагер на връх Еверест по посока към върха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови