Изборите за Сената: Републиканците с две важни победи, губят в Колорадо и Аризона (обновена)

OFFNews 04 ноември 2020 в 06:23 2353 0

Снимка hmjackson.org

Републиканците регистрираха две важни победи в Тексас и Южна Каролина в изборите за Сената, но губят в Колорадо и Аризона, предава БТА.

Републиканецът Джон Корнин бе преизбран за сенатор от Тексас, съобщи Ройтерс. Това е първата победа от общо 12 уязвими места на републиканците в силно оспорваната надпревара за горната камара на Конгреса в САЩ. Линдзи Греъм пък спечели Южна Каролина - щат, в който се смята, че демократите и Байдън имат силната подкрепа на афроамериканците.

В Колорадо печели Демократичната партия - Джон Хикънлупър измести настоящия сенатор - републиканеца Кори Гарднър, предава Франс прес. В Аризона също печелят демократите. Това се случва за първи път от 1996 г. насам.

В момента републиканците имат мнозинство в 100-местния Сенат със своите 53 представители. Въпреки това общественото неодобрение към президента Доналд Тръмп влияе върху популярността на Републиканската партия в цялата страна, а политическата кариера на някои сенатори републиканци е поставена на карта, пише Асошиейтед прес.

Сенаторката от Републиканската партия Сюзан Колинс от щата Мейн бе преизбрана в Сената на американския Конгрес, предаде Франс прес. Това на практика свежда почти до нула възможностите на демократите да постигнат мнозинство в горната камара на Конгреса. Съперничката й Сара Гидиън призна победата и поздрави Колинс. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!