Изборите в Украйна: Комикът Зеленский отива на балотаж с Порошенко (обновена)

OFFNews 01 април 2019 в 12:05 3661 1

Снимка РИА Новости

Комикът Владимир Зеленский отива на балотаж с настоящия президент Петро Порошенко. Това сочат резултатите при преброени 70% от гласовете. 

Според резултатите Зеленский получава 30,45% от гласовете. Следва го Порошенко с 16,19% от гласовете. На трето място е бившият премиер Юлия Тимошенко с 13,15% от гласовете. В топ пет са още Юрий Бойко с 11,55% и Анатолий Гриценко със 7,05% от гласовете. 

Въпреки че за окончателните резултати още е рано, вече е ясно, че, очаквано, нито един от кандидатите не е събрал над 50% от гласовете. Централната избирателна комисия вече призова кандидатите да се готвят за втория тур, който ще се проведе на 21 април. 

Резултатите показват, че Зеленский печели в почти всички области на Украйна, сочат резултатите при преброени над 60% от гласовете. 

Снимка: BBC

Порошенко печели само в три области - Лвовска, Ивано-Франковска и Тернополска. В двете най-източни области пък - Луганска и Донецка, печели депутатът Юрий Бойко. 

Зеленский вече обяви, че му е все едно срещу кого ще се изправи на балотажа. Коментарът на Порошенко пък е, че президентът на Украйна трябва да води преговори с Владимир Путин, а не с Максим Галкин (руски комик, бел.ред.), като Зеленский няма да има успех в това. 

Преди изборите пък Юлия Тимошенко обяви социологическите проучвания за манипулативни и призова поддръжниците си да отидат през нощта в избирателните секции, за да няма фалшифициране на резултатите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4245

1

rrr11

01.04 2019 в 12:18

Toзи комик Зеленски е много съмнителен... явно украинците доста са го закъсали, че да му повярват. Това като едно време при нас, ония клоун Жорж Ганчев, но и той не хвана много проценти. В по-ново време видяхме Бареков с под 10%, още повече с доста купени гласове. Сега и другия комик Слави, дори да се пробва, няма да е повече от 6-7%.