Испанската армия сложи на диета една от най-елитните си части

ОFFNews 05 януари 2018 в 17:30 5410 0

Снимка АФП

Испанската армия постави служителите на едно от най-елитните си звена "Ла Легион" на диета, тъй като част от тях са затлъстели.

"Ла Легион" е елитен пехотен полк, основан преди почти век, наричан още "Младоженци на смъртта". Войниците са известни със своята издръжливост. Въпреки това се появиха опасения, че легионерите са започнали да излизат от форма.

Някои от причините за повишеното тегло на военните са по-високата средна възраст и липсата на фитнес съоръжения в базите на "Ла Легион".

Повече от 3000 военнослужещи са преминали тест, за да се определи индекса им на телесна маса. От данните става ясно, че 6% от тях са затлъстели. Те са получили хранителни съвети и планове за упражнения, които да им помогнат да загубят между 500 грама и 1 кг седмично.

Испанската армия признава, че наднорменото тегло може да се дължи и на "културни или дори психологически фактори, които трябва да бъдат правилно обмислени".

Първи стъпки към подобряването на физическото състояние са направени още през септември, а от "Ла Легион" съобщават, че "реакцията е много положителна и първоначалните резултати са добри".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови