'Ислямска държава' заплаши с нападения в САЩ заради решението на Тръмп за Йерусалим

OFFNews 14 декември 2017 в 17:07 2360 0

"Ислямска държава" заплаши да извърши нападения на територията на САЩ като отмъщение за решението на президента Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел.

Групировката публикува изявление, озаглавено "Чакайте ни" и "Ислямска държава" в Манхатън" в социалната мрежа Телеграм, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 

В посланието ИДИЛ заявява, че ще извърши атаки, като показва снимки на "Таймс скуеър" в Ню Йорк и снимка, на която има жилетка с експлозиви и детонатор.

"Ще проведем още операции на ваша земя до последния час и ще ви изгорим с пламъците на война, която вие започнахте в Ирак, Йемен, Либия, Сирия и Афганистан. Само почакайте", гласи текстът на посланието.

"Признаването от страна на вашето куче Тръмп на Йерусалим за столица на Израел ще ни накара да признаем експлозивите за столица на вашата страна", допълват джихадистите. 

Решението на Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел беше посрещнато с гняв в арабския свят. 

Силите, които се борят с "Ислямска държава" в Ирак и в Сирия, очакват групировката да премине към партизанска тактика, след като загуби контролираните от нея територии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови