Quantcast

"Ислямска държава" продава деца в робство за по 165 долара

ОFFNews Последна промяна на 05 август 2015 в 20:38 5377 5

Снимка Reuters.

Служител на ООН на висок пост потвърди, че "Ислямска държава" има ценоразпис, по който продава жени и деца в робство на свои верни бойци.
 
Специалният пратеник на ООН за ексуалното насилие при военни конфликти Зайнаб Бангура потвърди, че е виждала копие от ценоразписа, по който става ясно, че млади момичета биват продавани "на дребно като варели петрол". Понякога се случва семействата им да съберат пари и да ги откупят, но това се случва рядко, защото сумата е в хиляди долари. Понякога, преди момичето да бъде върнато на близките му, тя сменя собствениците си 5-6 пъти.

Според нея деца от 1 до 9 години се продават за около 165 долара, младите момичета струват 124 долара, жените между 40 и 50 са най-евтини - колкото по-големи са, толкова по-малко пари струват.

Повечето от робите са заловени язиди. Те са предлагани първо на лидерите на терористичната организация, след което са продавани на чуждестранни купувачи, които в повечето случаи са богаташи от други страни в Близкия изток, за хиляди долари. Ако и тогава никой не ги пожелае, цената им пада драстично и всеки редови ислямист може да си ги закупи.

Над 3 хиляди жени язиди все още са в неизвестност, най-вероятно робувайки на джихадисти, но истинския брой на пострадалите от робството жени е много по-голям.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.08 2015 в 11:37

Като жена съм ужасена от това което тези жени (по-скоро невинни деца и момичета) изживяват и това което тепърва ги чака. Не знам какъв човек търгува със хора и после може да се гледа в огледалото. По принцип съм пацифист, но такива статии ме карат да нарамя оръжието и да....

06.08 2015 в 09:50

Точно на днешния ден, когато се навършват 70 години от бомбота над Хирошима виждам само едно решение.

06.08 2015 в 01:07

Лелеее , политиката! Политиците са направо играчи на топчета в сравнение с поповете! Не знам колко елементарно мислене трябва да имаш за да се оставиш някой с килимявка или чалма да те лумбурка в името нещо което никой нито е виждал , нито е чувал , нито е пипал (освен ако не е бил много надрусан). Религия!

05.08 2015 в 23:43

библията също позволява робството, четете и се информирайте. религиите са коварна измама за контрол също като политиката.

05.08 2015 в 20:58

Къде са сега всички, които твърдят,че в България живеем като в "джунгла"? Само оценявайки това, което имаш, си способен да надграждаш !!!