Иран задържа танкер с 12 души екипаж

OFFNews 18 юли 2019 в 15:15 2598 1

Снимка AFP

Иранската Революционна гвардия задържа чуждестранен танкер с 12-членен екипаж, съобщи иранската държавна телевизия, цитирана от Асошиейтед прес и БТА.  

Танкерът е задържан в събота южно от иракския остров Ларак в Ормузкия проток. Чуждестранният екипаж е заподозрян в контрабанда на около 1 милион литра гориво от ирански контрабандисти на чуждестранни купувачи.

За момента не е ясно от коя държава е танкерът. 

Това става само дни след като петролен танкер, базиран в Обединените арабски емирства, изчезна от системите за проследяване в ирански териториални води. Плаващият под панамски флаг танкер МТ "Риа" престана да предава данни за местоположението си през нощта в събота близо до остров Кешм, на който има Революционната гвардия има база.

Информацията за задържан от иранската Революционна гвардия съд противоречи на изявлението на говорител на иранското външно министерство от вчера, че Иран е оказал помощ на чуждестранен петролен танкер с неизправност.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

18.07 2019 в 15:42

Ето ги фалшивите новини. И механизмът, по който нечистоплътната журналистика ги пробутва. А балъците ги кльопат.

Гении на шикалкавенето! Както е известно от курса по аритметика за втори клас, "1 милион литра гориво", са примерно 1 000 тона. А много повече има в танковете на приличен кораб, когато тръгва нанякъде. А ако това е танкер, то той е микроскопичен. Тлъста лодка.