Япония и Канада също санкционират Москва

OFFNews 18 март 2014 в 07:54 4026 8

Санкции за Москва заради Крим.

Япония също обяви, че налага санкции на Москва, като прекрати консултациите за облекчаване на визовия режим за руснаци и замрази преговорите по три споразумения с Русия - за сътрудничество в областта на инвестициите и усвояването на космоса и за предотвратяване на опасна военна дейност.

Япония призова Руската федерация да спазва международното право, да уважава суверенитета и териториалната цялост на Украйна, да оттегли решението си да признае независимостта на Крим и да не присъединява украинската автономна република.

И Канада взе решение за санкции срещу 7 руски и трима кримски високопоставени служители държавни служители, съобщи канадският премиер Стивън Харпър.

Тези лица нямат право да влизат в Канада и ако имат сметки в канадски банки, те се замразяват.

В списъка са вицепремиерът на правителството на Русия Дмитрий Рогозин, председателят на кримския парламент Владимир Константинов и кримският премиер Сергей Аксьонов.

Междувременно Кипър се обяви против допълнителни санкции срещу Русия, които могат да засегнат сериозно икономиките на страните от Евросъюза.

Ние сме против мерки, които в действителност ще накажат нас, но ако се стигне до там ще настояваме за компенсации, заяви външният министър на Кипър Йоанис Касулидис.

Подобна е и позицията на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков