Япония и Канада също санкционират Москва

OFFNews Последна промяна на 18 март 2014 в 07:54 3610 8

Санкции за Москва заради Крим.

Япония също обяви, че налага санкции на Москва, като прекрати консултациите за облекчаване на визовия режим за руснаци и замрази преговорите по три споразумения с Русия - за сътрудничество в областта на инвестициите и усвояването на космоса и за предотвратяване на опасна военна дейност.

Япония призова Руската федерация да спазва международното право, да уважава суверенитета и териториалната цялост на Украйна, да оттегли решението си да признае независимостта на Крим и да не присъединява украинската автономна република.

И Канада взе решение за санкции срещу 7 руски и трима кримски високопоставени служители държавни служители, съобщи канадският премиер Стивън Харпър.

Тези лица нямат право да влизат в Канада и ако имат сметки в канадски банки, те се замразяват.

В списъка са вицепремиерът на правителството на Русия Дмитрий Рогозин, председателят на кримския парламент Владимир Константинов и кримският премиер Сергей Аксьонов.

Междувременно Кипър се обяви против допълнителни санкции срещу Русия, които могат да засегнат сериозно икономиките на страните от Евросъюза.

Ние сме против мерки, които в действителност ще накажат нас, но ако се стигне до там ще настояваме за компенсации, заяви външният министър на Кипър Йоанис Касулидис.

Подобна е и позицията на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.03 2014 в 13:25

Вива,
Ти си като не орана блядска нива, ходи да те изорат блядовете, и ще си щастлива, ако ти се носи вода поне в пластмасови шишета.

18.03 2014 в 13:10

Мда, виждате ли какви сериозни санкции налагат, например Япония :“ Япония също обяви, че налага санкции на Москва, като прекрати консултациите за облекчаване на визовия режим за руснаци и замрази преговорите по три споразумения с Русия - за сътрудничество в областта на инвестициите и усвояването на космоса и за предотвратяване на опасна военна дейност.“

Канада пък забранила на 10 човека да влизат в държавата.

А ние, за да докажем че сме по-демократи, трябва незабавно да спрем доставките на руски газ, да затворим Нефтохим, да забраним на руснаците да идват тук на море и да им конфискуваме имотите. Е, вярно, че малко по-скъпо ще ни излезе да внасяме газ и петрол в пластмасови бутилки от братски Катар, ама пък ще спрете цигарите и ракията в името на победата на световната демокрация!

18.03 2014 в 09:24

Запада не е като слон в стъкларски магазин, каквато е Раша.
Има най-напред "Казвам ти куме, сещай се снахо", резки движения никой не прави, въженцето леко полеко ще го стягат, а столчето все ще се намери кой да го ритне.

п.п
Както казва другаря Карлеоне, нищо лично само бизнес, ама продължението , всичко е лично.

18.03 2014 в 09:18

В кипърските банки може да има и 100 пъти по 700 милиарда, но някой трябва да ги даде като заем, а иначе в Кипър влогове над 100 хил, просто леко има прибраха 50%.

А защо на собствениците ще им трябва да ходят в Раша, те само ще приберат печалбите.
п.п Като рашките имат толкова пари, защо не се самофинсират, а ходят да взимат заеми.

18.03 2014 в 09:05

Искаш да кажеш, че западните банки ще влязат в Русия и ще почнат да добиват петрол, газ, диаманти и т.н. или ще натиснат правителствата си да се държат прилично, за да продължат руснаците да си плащат. Я виж кипърците как се дърпат. В техните банки сигурно има повече руски пари от скромната сума която споменаваш. Просто е забавно и жалко, я порчетете внимателно какви "санкции" налагат.

18.03 2014 в 08:43

Аре бе, блядските подлоги не изтрезняхте ли, болките в гъза би трябвало да ви поразбудят, ама явно ви е кеф.

Заемите на руският бизнес към Западни кредитори е 700$ милиард, падежа е тази година (дали ще име рефинансиране,да, ама най-вероятно не),китайците са ларж пък и доста парички имат, та руският бизнес ще стане собственост на западните банки или на Китай, както казва КоКа КоЛа---избора си е техен.

18.03 2014 в 08:33

Е за договореностите от Хелзинки и за Косово не вдигаха толкова шум.

18.03 2014 в 08:17

Японците дали още си искат Курилите.
 
X