Хепиенд като на кино: Всички 12 момчета и треньорът им спасени от тайландската пещера (обновена)

OFFNews 10 юли 2018 в 12:26 11967 3

Една от снимките от района на пещерата, публикувана от Илон Мъск, в Туитър.

Щастлива развръзка след две седмици в наводнената пещера: всички 12 момчета и техният треньор по футбол бяха извадени живи и в относително добро здраве от спасителните екипи.

Новината за последното спасено дете и 25-годишния треньор дойде около 15 ч българско време. Съобщи я CNN.

Последните евакуирани бяха придружавани от 4-ма специалисти, които бяха с тях в пещерата, за да се грижат за живота и здравето им и да подпомагат логистично дейностите.

"Не сме сигурни, дали случилото се е чудо, наука или нещо друго. Всички от отбора "Дивите свине" са спасени", написаха водолазите от тайландските военноморски сили във фейсбук страницата си.

Групата беше блокирана в пещерата на 23 юни, когато тя беше наводнена.

Спасителната операция протече на три етапа, последният от които приключи днес. В неделя бяха изведени 4 деца, вчера - още четири, а днес - и останалите петима. Всички бяха откарани в болница в добро общо състояние, където са под карантина. Те са поставени и на строг режим: нямат право да гледат телевизия, носят очила заради времето, прекарано в почти пълен мрак, храната им е съобразена с факта, че повече от две седмици почти не са се хранили.

Плановете за спасителната операция претърпяха много промени заради множеството пречки и очакваните мусонни дъждове. Първоначално се допускаше, че момчетата може да останат в пещерата до 6 месеца, до оттеглянето на водата в наводнената ѝ част. Прогнозата за обилни дъждове принудиха екипите да опитат да ги извадят още сега, преди нивото да се покачи опасно много и да залее и сухия участък, който приютяваше децата и треньора. 

Непубликувани досега кадри на детския футболен отбор:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

11.07 2018 в 01:35

А илон мърдовия за кво беше там?

16193

2

SC

10.07 2018 в 17:53

Името на отбора кърти!

14469

1

случайно прочетох

10.07 2018 в 15:49

Браво!Чудесна новина!
Поздравления и за треньора!
 
X

Да помогнем на украинските деца!