Германски журналист: Руснаците изпепеляват центъра на град за 8 секунди, Шолц говори с Путин 80 минути

OFFNews 30 май 2022 в 13:36 4070 1

Солнцепек

Снимка Военная хроника

Кадри от използването на системата "Солнцепек" от руската армия.

„Руската армия с гордост показва унищожаването на центъра на украински град за осем секунди с помощта на термобарични оръжия. Докато Олаф Шолц разговаря с Путин цели 80 минути?“ – с такъв туит коментира разговорите на германския канцлер и френския президент Еманюел Макрон журналистът от немския „Билд“ Юлиян Рьопке. Рьопке показа и пропаганди кадри на руското военно командване от масираната термобарична атака.

Използването на оръжия за масово унищожаване от страна на руската армия беше коментирано пак в Туитър и от съветника на украинския президент Володимир Зеленски Михаил Подоляк.

„На видеото - работата на огнехвъргачката "Солнцепек". Някои партньори се колебаят да предоставят необходимите оръжия заради страх от ескалация. Ескалация?! Русия вече използва най-тежките неядрени оръжия срещу украинците, принуждавайки хората да горят живи. Може би е време да се даде отговор на не-хората и да се дадат на Украйна Ракетни системи за залпов огън MLRS?“, коментира Подоляк.

„Защо светът обръща повече внимание на Украйна, отколкото на Африка или Близкия изток? – такова повествование прокарват руските агенти за влияние. Само руските варвари са способни да слагат трагедиите на кантар. Войната в Украйна не е локален конфликт или хуманитарна криза. Тя е въпрос – какъв ще бъде светът утре?“, пише в друг статус Подоляк.

„Ако позволим Русия да спечели, това ще отвори кутията на Пандора и ще хвърли човечеството в тъмните векове. Всеки лицемерен автократ ще може да провокира териториални конфликти, да завзема държави, да унищожава нации. Спирането на Русия е обща мисия на цивилизованите страни. Все още има време, но е време да побързаме“, казва още съветникът на Зеленски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

1

AntiZ

30.05 2022 в 13:40

Тези боклуци това могат, това правят. Да се борят с армия не могат, да избиват цивилни и да срутват къщите им, са безпогрешни.Но, всичко се връща на този свят! И нищо не се забравя!
 
X

Подкастът на OFFNews