Германия забранява ГМО културите

OFFNews Последна промяна на 25 август 2015 в 16:31 4322 4

Германия предприема стъпки към забраняване на отглеждането на ГМО култури, съобщава "Евроактив".

Страната ще се възползва от законодателна рамка, одобрена от Европейския съюз по-рано тази година, според която една страна-членка може да забрани отглеждането на ГМО култури на своята територия, включително на видове, одобрени от съюза.

Кристиан Шмид, германският федерален министър за храните и селското стопанство, чрез писмо е информирал различните регионални органи на управление за намерението на Германия да се възползва от новото законодателство.

Ходът е реакция на натискa на пет държавни агенции, призоваващи за държавна забрана на ГМО, вместо сегашното правило, което позволява на различните провинции да решават сами дали да налагат забрана.

В писмото си Шмид дава срок до 11 септември на управителните органи на отделните провинции да отговорят дали тяхната област да бъде включена в бъдещата забрана.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.08 2015 в 04:42

Мда, като видяха германците в какво се превърна тяхното творение СССР и се ужасиха от ГМО-то!!!!

25.08 2015 в 18:35

Отглеждането на ГМО култури е редно да се забрани за целия ЕС.Както и храненето на бройлери с хормони.
Всички отклонения в развитието на децата и доста от заболяванията са само последица от храненето с боклуци и облъчването от клетките на мобилните оператори и мобилните устройства.

25.08 2015 в 17:42

Бе то в природата и историята на човечеството няма как мъж да роди, но напоследък стана мейнстрийм педалите да си го слагат и да огласяват света с гей-прайдове.
ГМО-то в кратуните, какво да ги правиш.

25.08 2015 в 17:24

Абе нали бяха ОК и нищо им нямаше? Явно след оня случай, където един испанец умря от анифилактичен шок от домат, който съдържа рибни гени, са си променили мнението. Човекът бил алергичен към определн вид риба, откъде да знае какви боклуци са набулати в доматите. Сега преди разбирачите по "облагородяване" да почнат да се изказват, в природата няма как ген от напълно различен като вид организъм да попадне в друг, т.е. от риба в домат. Няма нищо общо с кръстосването на видове пшеница, с което го сравняват.