12 акта след акция на БАБХ срещу продавачите на мляко по улиците

OFFNews 20 август 2015 в 15:18 2887 2

От началото на засилените проверки за нерегламентирана търговия с мляко и млечни продукти инспекторите към Областна дирекция по безопасност на храните, град Благоевград съставиха 12 акта за установяване на административно нарушение и насочиха за унищожаване 83 литра прясно мляко.

Продукцията се е предлагала в пластмасови бутилки от безалкохолни напитки по улиците на Благоевград, Банско, Петрич и Добринище. Проверките се извършват със съдействието на органите на МВР, съобщават от пресцентъра на БАБХ.

Със заповед на изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев са разпоредени проверки на нерегламентирана продажба на мляко и млечни продукти в цялата страна. Целта е да бъде предотвратена търговията на продукти с неясен произход и потребителите да бъдат предпазени от възможни заболявания, които се разпространяват с консумация на храни с неустановен произход.

Засиленият контрол ще продължи докато бъде преустановено предлагането на храни от нерегламентирани места и рискът от заразяване чрез консумацията на храни бъде сведен до минимум, съобщиха от пресцентъра на БАБХ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!