Германия: Бъдещето на Македония лежи в Европейския съюз

OFFNews 12 юли 2017 в 16:38 2589 2

"Тази страна не се нуждае от нищо, освен реформи. Правителството си е поставило на дневен ред реформи. Мога само да се надявам те да бъдат изпълнени", заяви главният секретар на Германия по европейските въпроси Майкъл Рот на пресконференция по време на визитата си в Македония, цитиран от МИА - Македонската информационна агениця. 

"Жизненоважно е реформите да бъдат осъществени в интерес на страната и нейните хора, тъй като бъдещето на Македония лежи в Европейския съюз", продължи Рот, "държавата се нуждае от помирение и възстановяване на диалога и дебата, които са ключът към демокрацията".

По думите му, новото правителство е предприело мерки за сближаване на страната с Гърция и България, а това е правилен ход.

На пресконференцията присъства и външният министър на страната Никола Димитров. На въпрос за договора за добросъседство с България той заяви, че е твърде рано да си говори за текста на документа.

"Разкривайки детайли около договора, бих могъл да афектирам върху бъдещите консултации относно него", заяви Димитров, "мога сама да кажа, че двете страни са мотивирани от от принципа "разрушавайки теб, разрушавам и себе си".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови