Френският премиер връща 2500 евро, децата му пътували на държавни разноски

OFFNews 11 юни 2015 в 12:55 1762 2

Френският премиер връща 2500 евро за пътуването на децата му с правителствения самолет

Френският премиер Манюел Валс ще върне 2500 евро, които са похарчени за пътуването на двете му деца заедно с него до Берлин, пише вестник Le Monde, цитиран от "Фокус".

Решението бе взето след оживената полемика заради пътуването на Валс и децата му на държавни разноски до Берлин, където присъстваха на футболен мач. Правителството твърди, че пътуването е направено по покана на президента на УЕФА Мишел Платини, а целта е била обсъждането на френското домакинство на Евро-2016 и на кризата около ФИФА.

Валс попадна под ударите на опозицията, която го нападна, че е организирал частно пътуване на държавни разноски. Позицията на премиера беше, че е пътувал по важни държавни въпроси, както и обсъждането на подготовката за Евро 2016. В опит да потуши скандала обаче, Валс заяви, че ще поеме разноските на синовете си.

"Не бих го направил пак и за да разсея всякакви неясноти, ще поема разходите по пътуването на двете ми деца, които възлизат на 2500 евро", обясни той, а според твърденията му, пътуването на децата му не е довело до допълнителни разходи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews