Facebook обмисля налагането на ограничения за излъчването на живо

OFFNews 30 март 2019 в 21:35 2519 0

Фейсбук обяви, че обмисля налагането на ограничения за излъчването на живо, вследствие на терористичното нападение в две джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия на 15 март, при което бяха убити 50 души, а десетки бяха ранени. 21 от тях остават в реанимация.

Стрелбата, извършена от един човек - 28-годишен австралиец - бе излъчвана от него на живо в платформата.

Видеото бе гледано 4000 пъти, преди да бъде свалено. Тогава властите разкритикуваха компанията, че не е реагирала достатъчно бързо и адекватно, а от Фейсбук приеха призивите да "направят повече".

"Всички ние, във Фейсбук, сме съпричастни с жертвите, техните семейства, мюсюлманската общност и с всички в Нова Зеландия - пише главният оперативен директор Шерил Сандбърг в изявление до в. New Zealand Herald. - Много от вас с право питат как онлайн платформи, като Фейсбук, са били използвани, за да циркулират ужасяващи видеа на нападението. Чухме отзиви, че трябва да направим повече - и ние сме съгласни с това.

Първо, проучваме ограниченията, които можем да наложим върху това кой може да излъчва на живо, в зависимост от фактори като предишни нарушения на Стандартите на общността."

Тя не уточнява какви ще са промените в политиката, но подчертава, че социалната мрежа ще въведе по-строги правила за използването на Facebook Live и ще предприеме по-сериозни стъпки срещу езика на омразата в платформата си. По-рано от компанията увериха, че ще блокират "възхваляването, подкрепата и представянето на белия национализъм и сепаратизъм" във Фейсбук и Инстаграм от следващата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови