Еврокомисията очаква да се разберем с Македония до няколко седмици

Албания несправедливо е спъната за ЕС заради спора ни със Скопие

Георги Савчев 28 септември 2021 в 19:26 5561 4

Снимка EC - Audiovisual Service

Албания - без всякакво съмнение - принадлежи на Европейския съюз, увери председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на съвместна пресконференция в Тирана с албанския премиер Еди Рама.

Фон дер Лайен каза, че по пътя си към ЕС Албания се е натъкнала на трудности, но тя лично е решена страната да започне присъединителни преговори възможно най-скоро.

Същевременно говорител на Еврокомисията уточни от Брюксел днес, че целта е преговорите за присъединяване със Скопие и Тирана да започнат едновременно и до края на годината.

Еврокомисията се надява на положително решение на спора между София и Скопие преди края на годината и дори през октомври. Убедени сме, че проблемите не трябва допълнително да забавят началото на преговорите, каза говорителят на ЕК пред БТА.

Той призова България и Северна Македония да положат усилия, за да решат откритите общи въпроси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

5

Bace7

29.09 2021 в 06:22

Не беше ли Еврокомисията тази, която дълги години ни занимаваше с криви краставици и щастливи кокошки? Която впоследствие ни налузи мигрантската криза, която докара цените на газа до 1000 долара и се опита в нарушение на Конституцията да ни намъкне подмолно джендъра? Към тази организацийка на неизбрани от никого бездарни бюрократи няма никакво доверие, тя е доказано безполезна и вредна. Така че с голямо удоволствие ще си пуснем покрай ушите всякакви призиви за пускане на Северна Македония в ЕС, а за Албания само може да кажем, че не ни трябват косовски наркотрафиканти с европейски паспорти (държащи целия "внос" на афгански опиум за ЕС). Първо Лайнен да ни покаже как Ердо не я слага на диванчето, а я приема за нещо повече от прислуга...

1220

4

хr4

29.09 2021 в 00:09

И ние 15години чакахме еврокомисията нещо да направи, ама тя се правеше на приятно разсеяна...

23293

3

Стефан

28.09 2021 в 22:31

А българите призовават дер лайнен да не си пъха гагата, където не и е работа.