ЕС замразява сметките на Янукович и още 17 души от режима му

ОFFNews 06 март 2014 в 08:02 5314 13

Виктор Янукович
Виктор Янукович

Европейският съюз ще замрази авоарите на бившия украински президент Виктор Янукович и още 17 лидери от режима му, които са заподозрени в големи злоупотреби с държавни средства. Това съобщи Брюксел преди началото на днешната среща на върха на европейските лидери, на която ще бъдат обсъдени мерките на ЕС по отношение на кризата в Украйна.

По информация на АП в "черния списък" са най-близките сътрудници на Янукович, в т.ч. синът на диктатора, бившият вътрешен министър, министърът на правосъдието, главният прокурор, ръководителят на службите за сигурност, бившият премиер Микола Азаров и неговият син.

"За пръв път от много години в Европа имаме усещане на истинска заплаха за нашата стабилност и дори за мира на този континент", каза председателят на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу.

ЕС изготви спасителен план за Украйна, който предвижда в следващите години на страната да бъде отпуснато еврофинансиране за над 11 милиарда евро под формата на заеми от финансови институции и субсидии от бюджета на ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews