Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ердоган: Ако исканията ни не бъдат изпълнени, реадмисия няма да има

OFFNews 08 август 2016 в 13:32 5193 4

Ердоган: Ако исканията ни не бъдат изпълнени, реадмисията няма да е възможна

Ако нашите искания не бъдат удовлетворени, реадмисията вече няма да бъде възможна. Това заявява в интервю за френския вестник "Монд" турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Споразумението между Турция и Европейския съюз за мигрантите няма да бъде възможно, ако ЕС не спази своята част от сделката за премахването на визовия режим. Европейският съюз не се държи по искрен начин с Турция, заявява Ердоган. 

Според него турците са били оставени сами на себе си по време на неуспелия преврат от нощта на 15 срещу 16 юли. Той смята, че европейските и американски партньори са проявили липса на съчувствие и подкрепа и изразява съжаление, че никой не е демонстрирал своята солидарност с него.

Турският лидер обвинява европейците, че не са изпълнили обещанието си за визова либерализация. Ердоган продължава да призова за свалянето на Башар ал Асад в Сирия, но обвинява и западните страни, че разчитат на кюрдите в Сирия в борбата срещу „Ислямска държава“, съобщава БГНЕС.

„Западният свят изпадна в противоречие с ценностите, които защитава. Те трябва да бъдат солидарни с Турция, която прие тези ценности. За съжаление Западът предпочете да остави турците сами. Западът не трябва да бъде загрижен за броя на хората, които бяха арестувани и отстранени“, подчертава Ердоган. По отношение на членството в ЕС турският президент казва следното: „Вече 53 години чакаме пред вратите на ЕС. Евросъюзът е единственият отговорен и виновен. Никой, освен Турция, не е бил третиран по този начин... ЕС не е искрен в отношенията с Турция. В момента ние сме приютили 3 милиона бежанци, а единствената грижа на ЕС е те да не дойдат на негова територия. Ако нашите искания не бъдат удовлетворени, няма да има реадмисия“. „До момента 600 000 души са убити в Сирия. Кой е отговорен за това? Асад. Отговорността за смъртта на 600 000 души не може да получи нашата подкрепа, но някои го подкрепят. Ако ние вярваме в демокрацията, не трябва да играем тази игра. Трябва да правим други неща... На нас ни казват, че ако Асад падне, ще дойде ИДИЛ. Нищо подобно няма да се случи“, казва Ердоган.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

4

ELPIDA

09.08 2016 в 07:54

Неколкократно в текста се чете: "...Ердоган обвинява...",което звучи като зомбиране!
Едва ли не трябва да възприемем,
че това е "Върховният Прокурор" на Европа!
................................................

Цитат в превод /БНТ1-централна емисия 20ч.-08.08.2016/ на скандиращи по време на митинга:
"...Ердоган, ти си ни дар от Аллах.
Само ни кажи и ние ще умрем за теб..."
Ясно е срещу какво трябва да се Възправим!

12074

3

Милен Маринов

08.08 2016 в 18:08

Ама чакай сега! Асад е законно избраният президент на Сирия. Как така някой (при това от чужда държава!) ще иска свалянето му!? Това е скандално и недемократично! Мигновено смъртно наказание за такъв превратаджия!

15614

1

OTBPAT

08.08 2016 в 14:18

Интересно се получава... Кюрдистан до 5 години?

 
X

Подкастът на OFFNews