Един човек загина, а 1500 ранени в Украйна за денонощие

OFFNews 22 януари 2014 в 07:31 5554 6

Почина един от активистите на радикално настроените протестиращи в Украина. Той е паднал от колонадата на стадион "Динамо". В центъра на украинската столица и снощи имаше сблъсъци между протестиращи и милицията, съобщи БНР. 

По непотвърдена информация има и един убит от полицията протестиращ. 

По данни на опозицията за последното в Киев почти 1 500 души са потърсили медицинска помощ от щаба на протестиращите и мобилните екипи за медицинска помощ, които дежурят край барикадите.

Пострадалите отказват да отидат в държавните болници, за да не попаднат в полезрението на специалните служби. Украински опозиционери съобщават, че са открили до Киев база на обучени провокатори.

От своя страна, властите подготвят план за прочистване на Евромайдана с участието на над 7 хиляди души от вътрешни войски, милиция и спец части, твърдят украински медии.

Пред входа на футболния стадион „Динамо" в центъра на украинската столица снощи бяха възобновени сблъсъците между протестиращи и служителите на реда. Активистите започнаха да хвърлят срещу милиционерите коктейли „Молотов", факли и пиратки.

Пазителите на реда отговориха с шумови гранати и димки. Свидетели съобщават, че са чули изстрели от страна на полицията.

 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!