Украинската милиция уби протестиращ (протестът на живо)

OFFNews 22 януари 2014 в 10:35 11533 18

Сергей Нигоян
Сергей Нигоян

Украинската милиция застреля активист от протестите в Киев. Вече е известна и самоличността на мъжа - неговото име е Сергей Нигоян, съобщава "Украинская правда".

По-рано днес стана ясно, че има и друг загинал протестиращ. Става въпрос за човек, паднал от колонадата на стадион "Динамо". В центъра на украинската столица и снощи имаше сблъсъци между протестиращи и милицията.

Убитият от силите на реда младеж е бил покосен от два куршума - в шията и в главата. Засега не е ясно какви патрони са ползвани, пише "Украинская правда".

През декември бе разпространено видео със Сергей, който на фона на барикадите чете лирика на Тарас Шевченко.

 

Младият мъж участва активно в охраната на "Евромайдан". Той е на 20 години и е от арменски произход. Роден е и е живял в Украйна. Бил от Днепропетровска област, от село Березнатовска. Дошъл на Майдана на 8 декември 2013 г. Сам разказвал, че в началото на протестите ги гледал по телевизията и не можел да мигне нощем. На 7 декември съселянин го закарал до Днепропетровск, където Сергей започнал да търси хора, които ще се присъединят към Киевската революция. Не открил такива и потеглил сам. Позвънил на родителите си от площада. Когато баща му научил къде е синът му, много се развълнувал и го призовал да бъде внимателен.

 Сергей спял в палатките на майдана и в дома на профсъюзите. Попитан защо е дошъл в Киев, отговарял: "Това е и моето бъдеще. Аз живея в тази страна."

Според източници на вестника вторият загинал на протеста - падналият от колонадата - е издъхнал в реанимацията. 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки