Quantcast

Украинската милиция уби протестиращ (протестът на живо)

OFFNews Последна промяна на 22 януари 2014 в 10:35 10860 18

Сергей Нигоян

Украинската милиция застреля активист от протестите в Киев. Вече е известна и самоличността на мъжа - неговото име е Сергей Нигоян, съобщава "Украинская правда".

По-рано днес стана ясно, че има и друг загинал протестиращ. Става въпрос за човек, паднал от колонадата на стадион "Динамо". В центъра на украинската столица и снощи имаше сблъсъци между протестиращи и милицията.

Убитият от силите на реда младеж е бил покосен от два куршума - в шията и в главата. Засега не е ясно какви патрони са ползвани, пише "Украинская правда".

През декември бе разпространено видео със Сергей, който на фона на барикадите чете лирика на Тарас Шевченко.

 

Младият мъж участва активно в охраната на "Евромайдан". Той е на 20 години и е от арменски произход. Роден е и е живял в Украйна. Бил от Днепропетровска област, от село Березнатовска. Дошъл на Майдана на 8 декември 2013 г. Сам разказвал, че в началото на протестите ги гледал по телевизията и не можел да мигне нощем. На 7 декември съселянин го закарал до Днепропетровск, където Сергей започнал да търси хора, които ще се присъединят към Киевската революция. Не открил такива и потеглил сам. Позвънил на родителите си от площада. Когато баща му научил къде е синът му, много се развълнувал и го призовал да бъде внимателен.

 Сергей спял в палатките на майдана и в дома на профсъюзите. Попитан защо е дошъл в Киев, отговарял: "Това е и моето бъдеще. Аз живея в тази страна."

Според източници на вестника вторият загинал на протеста - падналият от колонадата - е издъхнал в реанимацията. 

 

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.01 2014 в 22:17

до попотника
щом ги пращаш в ада значи можеш спокойно и ти да отидеш и да им правиш свирки :) поне това ти се отдава от както си с чене и можеш да го махаш, нали зайче байче :)

22.01 2014 в 18:48

Гледайте какво става украинците ще свалят проклетите комунисти и ще се оправят преди нас и в европа ще ги вземат и икономиката им ще е по-добре от нашата а ние още със станишев ,волен и доган ще се занимаваме.Срам и позор Българио, срам и позор българи ето ви нагледен урок как се отвоюва демокрация и бъдеще.

22.01 2014 в 15:33

До 14 Платон

Я тупанар насран погледай кадри от Киев. Шепа от 100 или 200 идиота замерват силите на реда с коктейли Молотов, с камъни и други болуци. Ти какво искаш с водка ли да ги почерпят за това им "ГЕРОЙСТВО". Колкото до мирните жертви, не се знае знае ли се. Недей да плачеш предварително на чужд гроб. Още в началото на данданиите имаще един двама дето ги оплакваха горкани заляни, а то излезе,че са се криели да отърват боя.

22.01 2014 в 15:18

До 14 Платон

Що не си таковаш такованката тъпанар прост смотан. Б@ти и идиота дебилен си. Ти какво искаш ддиктатура на ИДООТИЗМА ли? Е кой е болшевика бе гламако тъп? Изчезвай дебиле!

22.01 2014 в 15:02

Жалкото е, че жертвите са само от страната на протестиращите.

KOREKTOR, комунист мръсен, заради боклуци като теб сме в това положение, ясно ли ти е?!

22.01 2014 в 13:57

До 10 Bastor

Грешка голяма си БАКЪРЕ,
За да се успокои това гражданско неподчинение - всички части паплач и крими елементи си оъбират крушите и оставят болшинството хора нормално да живеят и работят. Като не им отърва, прав им път.Кеф ти Полша, кеф ти друго. Това е орисията и съдбата на нищожното малцинство от обществото.

22.01 2014 в 13:49

Оръжията на Майдана:
http://zyalt.livejournal.com/981589.html

22.01 2014 в 13:48

Да почиват в мир , наистина е жалко млади хора си заминават без да са видели много от този свят , не забравяте че тези събития са борба на интереси от които губещия са Украйна и украинците , ако не сте разбрали или прочели руски политици нямаше на площада да насъскват хората с лъжливи обещания за свобода , спокойно мога да кажа тази пролята кръв е и по ръцете на европейските гнусари , набъркаха се във вътрешните работи на Украйна и резултата не закъсня , дори оставам с впечатлението че това е търсения резултат .

22.01 2014 в 12:54

В една нормална ситуация, за да се успокои това гражданско неподчинение - подават си оставка президента и правителството, всички полицейски части се изнасят от централните части както и държавните наемници в униформи, хората се успокояват и поне са малко напрежението - спада, защото хората имат право на избор отново.

Това което ще направят в Украйна ще е доста показно и за нас - каквото се случи там по всяка вероятност е щяло да се случи и тук при радикализацията на протеста - все пак опорните точки, законите и като цяло инструкциите идват от едно място.

Дано власт-имащите в Украйна да се откажат от нея за доброто на народа и да спрат тези кръвопролития.