Джо Байдън ще посети за пръв път Пентагона като държавен глава

OFFNews 10 февруари 2021 в 17:33 1232 0

Снимка БТА/АР

Президентът на САЩ Джо Байдън ще направи първото си посещение на Пентагона след встъпването си в длъжност и ще говори за значението на афроамериканците в историята на нацията и отбраната, съобщават от Белия дом.

Посещението се случва докато предшественикът на Байдън, бившият президент Доналд Тръмп е изправен пред процес за импийчмънт в Сената.

По време на посещението Байдън и вицепрезидентът Камала Харис ще се срещнат с министъра на отбраната Лойд Остин и други висши военни и цивилни ръководители.

След това президентът и вицепрезидентът ще отправят своите бележки към служителите на Министерството на отбраната.

Остин е първият цветнокож министър на отбраната, а Харис е първата жена вицепрезидент с афроамерикански и азиатски произход.

Байдън ще "отдаде специална почит на богатата история на цветнокожите военни", заяви прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, отбелязвайки, че пътуването съвпада с месеца на историята на цветнокожите.

Повече от 40% от действащите военни са цветнокожи мъже и жени, каза Псаки. Тя съобщи, че Байдън ще благодари на всички служителите за тяхната роля в защитата на нацията. Посещението му идва в момент, когато Пентагонът се бори с расизма и екстремизма в службите, въпрос, който Остин постави като приоритет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови