Две деца пътуваха 80 км в шасито на автобус, за да намерят родителите си

ОFFNews 27 ноември 2017 в 17:54 3968 0

Две китайски момчета на възраст около 8-9 години пътуваха 80 км в шасито на автобус. Целта им била да стигнат съседна провинция, където работят техните родители.

Двете деца са от бедно село в Гуансия-джуански автономен регион. Те са искали да стигнат в провинция Гуандун, пише Би Би Си.

Момчетата са обявени за изчезнали от училището им. В същия ден са намерени от служител по сигурността, когато превозното средство спира на гара по маршрута си. 

На снимките се вижда, че децата са покрити с кал и пепел и се държат за шасито на превозното средство близо до калниците. 

Близо 6 км автобусът е преминавал стръмен участък, а открилият ги охранител се изненадал, когато се уверил, че са невредими. 

След разпит се оказва, че децата тръгнали, за да търсят родителите си, които работят в съседната провинция.

Малчуганите страдали от факта, че са разделени от майка си и баща си и затова предприели опасното пътуване. 

Роднините на децата са незабавно уведомени. Те са прибрали хлапетата у дома, но случката отприщи вълна от недоволство в социалните мрежи.

Повечето потребители я наричат "сърцераздирателна", а един от тях пише: "Има твърде много деца, отделени от най-ранна детска възраст от своите родители. Кой се грижи за тях? Кой ще намери решение на проблемите им?"

Става въпрос за милиони деца от бедни райони на страната, оставени при роднини или дори сами от своите родители, които отиват в т. нар. "градове за работа" - по-силно развити градове и райони, където има много работа. В повечето случаи такива родители стават жертва на експлоатация. В момента в Китай има десетки милиони деца, които споделят съдбата на двете момчета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки