Дутерте защити изневерите, самият той имал любовници и взимал виагра

ОFFNews 05 април 2017 в 16:35 6251 4

Филипинският президент Родриго Дутерте отнесе критики заради свое изказване, в което защитава изневерите на влиятелен политик.

Става дума за множеството любовници на председателя на парламента на Филипините - Панталеон Алварес, пише агенция "Франс прес". 

"Това е един свят на лицемерие. Кой от вас тук не разполага с любовница?", каза президентът в реч, излъчена на живо по телевизията във вторник вечер, добавяйки, че в това да изневеряваш "няма проблем".

Коментарът предизвика остри реакции в католическата държава, където разводите са забранени. 

"Думите му са сексистки, показват омраза към жените и защитават непристойното поведение с аргумента, че е дело на мъж", каза сенатор Риса Онтиверос, допълвайки, че по този начин се обезценяват всички борби и постижения на жените в борбата за равенство между половете. 

Панталеон Алварес е съюзник на Дутерте и отнесе множество критики заради признанието, че има осем деца, като шест от тях са от негови любовници. 

"Важното е, че може да ги издържа", коментира изказването Дутерте, който е зявявал, че има любовници и взема виагра, за да може да бъде с тях. 

"Защитата на прелюбодеянието от страна на Дутерте въвежда двоен стандарт", каза Елизабет Ангиоско, председател на партията на Жените социал-демократи на Филипините, и допълни: "подобни изказвания са неприемливи, това са хора от властта, ужасяващо е, че те така лековато говорят по темата, това е много опасно."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

05.04 2017 в 16:55

Е, поне се изясни едно нещо - като мъж не струва.

Поздрави на феновете на "твърдата ръка" и меката пишка.