Дугина е само първата: ФСБ готви серия терористични актове с много жертви в Русия

OFFNews 23 август 2022 в 15:01 6432 1

Олексий Данилов
Олексий Данилов, секретар на СНБО.

Руските служби за сигурност подготвят серия от терористични атаки в собствената си страна с масови жертви сред цивилното население. Всичко това се прави, за да се оправдае обществената мобилизация и да се подхрани антиукраинската истерия.

Това заяви секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов в Twitter.

Той отбеляза, че взривяването на колата на дъщерята на "идеолога на Путин" Александър Дугин е първото от поредица терористични нападения. И подчерта, че Украйна не е замесена във взривяването на дъщерята на руския пропагандист.

"Нашата държава не убива цивилни, прави го Русия", каза Данилов.

Според него подкрепата за войната в Русия пада.

"Кремъл се нуждае от обществена мобилизация. Очаква се ФСБ да организира серия от терористични атаки в руски градове с масови жертви сред цивилното население. Дугина е първият от цяла поредица, която предстои", категоричен е той.

По-рано руските служби за сигурност обявиха, че са разкрили убийството на Даря Дугина. Както се очакваше, те заявиха, че убийството е планирано и извършено от украинските специални служби.

По данни на ФСБ убийството е извършено от 43-годишната украинска гражданка Наталия Вовк. Твърди се, че в навечерието на убийството жената е пристигнала в Русия заедно с 12-годишната си дъщеря. Освен това се твърди, че е служила в украинския батальон "Азов".

Според Михаил Подоляк, съветник на ръководителя на офиса на президента Зеленски, взривяването на автомобила на Дугина е показателно за началото на вътрешния разпад на Русия. По-специално, различните политически фракции в страната започват да се борят за надмощие в постпутинистките времена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови