Дмитрий Кисельов: Reuters и Associated Press - ето това е пропаганда

OFFNews Последна промяна на 04 април 2014 в 22:22 6223 15

Дмитрий Кисельов

Всички западни агенции буквално налагат своята гледна точка. Reuters и Associated Press наистина провеждат пропаганда - формират доминиращ дневен ред, казват за какво да мислим, в каква последователност и как да мислим.

Това заяви генералният директор на Международната осведомителна агенция „Русия днес” Дмитрий Кисельов, цитиран от Радио Голос России.

Информацията в съвременния свят, нейния подбор, анализ, тълкуване, обработка, нейните формати от социалните мрежи до художествените филми - това е налагане на система от ценности, представа за доброто и злото, смята Кисельов.

Русия, разбира се, иска да се конкурира на полето на международната информация, тъй като информационните войни станаха практика в съвременния живот и основен тип на водене на война. А след информационната победа летят бомбардировачите. Например, в Сирия американците загубиха войната, и нищо не се получи, коментира генералният директор на „Русия днес”.

Чиновниците на ЕС откровенно пренебрегват свободата на словото, като по този начин предават европейските ценности - това е реакцията на Кисельов на включването му в списъка със санкциите на ЕС.

На Кисельов е забранено влизането в ЕС, както и притежанието на недвижими имоти и банкови сметки в страните членки.

Създава се много лош и опасен прецедент. Ако той бъде легализиран, ако журналистическата общност - и европейската, и американската, и на всяка друга страна - не реагира на това, значи журналистите смятат това за законно. Такава реакция на журналистическата общност би означавала кардинална цивилизационна промяна - свободата на словото не е нужна и вече не е ценност, коментира генералният директор на „Русия днес”.

Кисельов твърди, че излишно го обвиняват в хомофобия:

"Гей културата има право да съществува в Русия, и тя де факто съществува. Но това е култура на малцинството. И ще си остане такава. Културата на малцинството не трябва да бъде налагана на мнозинството, още повече насилствено, пропагандистки. Аз не смятам, че нетрадиционната сексуална ориентация е извън физиологичната норма, но съм убеден, че излиза извън пределите на социалната норма. Всяка страна има право на социална норма. Нашата социална норма е семейството. Руската държавата трябва да поддържа нашата социална норма и защото за нея тя е от жизненоважно значение. Семейството ражда деца. А у нас има демографска криза. Да подкрепяме разпространението на гей културата е равносилно на самоунищожение."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2014 в 20:36

До xxx: Ако ме видиш на пътя каквото и да правя, няма и с пръст да ме докоснеш и много добре го знаеш. Такива бабаитски закани на тарикати на дребно - разни мутрички и пишлемета, изобщо не ме плашат. Познавам достатъчно такива, за да зная колко са страхливи, тъпи, уродливи и беззащитни и с един замах на ръцете си ще затрия битието им.
Истината е като стрела с отрова. От време на време се намират идиоти, които да оспорват обективните закони на реалността и да я подменят със собствените си въжделения, но ние, интелектуалците и борците, сме тук, за да браним тази „отрова“ - Истината.

05.04 2014 в 07:07

Аз пък по- голяма пропаганда и промиване на мозъци от тези по руските медии не съм виждала. Спорове на ниво ценностна система са неразрешими и водят до конфликт и разделение. Това е основен принцип и тези играят точно на тази струна, а нашите русофили припяват безмозъчна в хор. Каква е разликата в ценостната система бе хора? Къде в Европа семейството не е основна ценост? Покажете ми я тая държава, че аз вече ги обиколих всичките и такава не видях. От толкова време навън мога само да ви кажа, че държат много повече на тези неща, от колкото тук. Кой точно са го направили насила гей? Или си обратен или не. Точка. Това не се възпитава. Дайте сега да крещим срещу хората с репродукционни проблеми, което не магат да създадат деца и също не съдействат за решаване на демографския проблем. По тази тъпа логика, просто няма разлика

05.04 2014 в 00:13

Да бе , тоя чифтокопитня какви ги плещи. Дайте да му натрием носа и да му докажем че в България всички сме педераси ! Ако ще да останем и 1 милион пак не се отказваме от педерастията ! Хетераст със хетераст !

05.04 2014 в 00:11

Да бе , тоя чифтокопитня какви ги плещи. Дайте да му натрием носа и да му докажем че в България всички сме педераси ! Ако ще да останем и 1 милион пак не се отказваме от педерастията ! Хетераст със хетераст !

05.04 2014 в 00:07

Да бе , тоя чифтокопитня какви ги плещи. Дайте да му натрием носа и да му докажем че в България всички сме педераси ! Ако ще да останем и 1 милион пак не се отказваме от педерастията ! Хетераст със хетераст !

04.04 2014 в 23:56

„Да подкрепяме разпространението на гей културата е равносилно на самоунищожение.“

В тази теза няма нищо вярно. Сега ще обясня защо. Нетрадиционната сексуална ориентация не е заразна и няма как някой да реши да стане гей/лесбийка. Хората или са такива по природа и нямат вина за това, или не са. Сиреч, ако се родят 1000 деца, а от тях гей/лесбийка са две, то само те няма да създадат потомство, защото се предполага, че няма да имат контакти с противоположния пол. Което съвсем не означава, че не са биологически годни да го създадат. Останалите 998 деца в бъдеще ще могат най-нормално да имат поколение, освен ако не се установи някакво заболяване, което да попречи на това. С други думи, никаква пропаганда не е в сила да отмени природните закони и факти. И понеже на Запад това се знае, никой не провежда никаква пропаганда. Просто ние на Запад сме по-либерални и затова сме по-напреднали. Извод: гей културата няма пряко отношение към демографската криза. В демографска криза са етническите руси. На демографията оказва влияние икономиката най-вече. Путин да се замисли дали неговите олигарси не изземват незаконно богатството от народа му.

04.04 2014 в 23:54

Комунистите не мърдат и на йота. Това са правили, правят и ще правят винаги - абсолютно безцеремонно обвиняват другите за това което те самите правят.

04.04 2014 в 23:53

хахаха това е руският "журналист" бареков

ма нема ли да излязат с някаква по свежа схема - все едно и също. лайно в целофан.