Дмитрий Кисельов: Reuters и Associated Press - ето това е пропаганда

OFFNews 04 април 2014 в 22:22 6717 15

Дмитрий Кисельов

Всички западни агенции буквално налагат своята гледна точка. Reuters и Associated Press наистина провеждат пропаганда - формират доминиращ дневен ред, казват за какво да мислим, в каква последователност и как да мислим.

Това заяви генералният директор на Международната осведомителна агенция „Русия днес” Дмитрий Кисельов, цитиран от Радио Голос России.

Информацията в съвременния свят, нейния подбор, анализ, тълкуване, обработка, нейните формати от социалните мрежи до художествените филми - това е налагане на система от ценности, представа за доброто и злото, смята Кисельов.

Русия, разбира се, иска да се конкурира на полето на международната информация, тъй като информационните войни станаха практика в съвременния живот и основен тип на водене на война. А след информационната победа летят бомбардировачите. Например, в Сирия американците загубиха войната, и нищо не се получи, коментира генералният директор на „Русия днес”.

Чиновниците на ЕС откровенно пренебрегват свободата на словото, като по този начин предават европейските ценности - това е реакцията на Кисельов на включването му в списъка със санкциите на ЕС.

На Кисельов е забранено влизането в ЕС, както и притежанието на недвижими имоти и банкови сметки в страните членки.

Създава се много лош и опасен прецедент. Ако той бъде легализиран, ако журналистическата общност - и европейската, и американската, и на всяка друга страна - не реагира на това, значи журналистите смятат това за законно. Такава реакция на журналистическата общност би означавала кардинална цивилизационна промяна - свободата на словото не е нужна и вече не е ценност, коментира генералният директор на „Русия днес”.

Кисельов твърди, че излишно го обвиняват в хомофобия:

"Гей културата има право да съществува в Русия, и тя де факто съществува. Но това е култура на малцинството. И ще си остане такава. Културата на малцинството не трябва да бъде налагана на мнозинството, още повече насилствено, пропагандистки. Аз не смятам, че нетрадиционната сексуална ориентация е извън физиологичната норма, но съм убеден, че излиза извън пределите на социалната норма. Всяка страна има право на социална норма. Нашата социална норма е семейството. Руската държавата трябва да поддържа нашата социална норма и защото за нея тя е от жизненоважно значение. Семейството ражда деца. А у нас има демографска криза. Да подкрепяме разпространението на гей културата е равносилно на самоунищожение."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!