Дмитрий Кисельов: Кръвта в Украйна е по ръцете на Запада

OFFNews 19 февруари 2014 в 18:07 11734 30

Дмитрий Кисельов
Дмитрий Кисельов

Убитите в Киев са десетки. Стотици са ранени. Тази кръв е на ръцете на онези високопоставени западни представители, които на срещи с лидерите на украинската опозиция я насърчават към протести и гарантират, че те ще бъде цивилизовани и мирни.

Това заяви генералният директор на Международната осведомителна агенция „Русия днес” Дмитрий Кисельов, цитиран от Радио Голос России.

Същевременно същият Запад връзва ръцете и краката на законната украинска власт - като я предупреждава срещу всякакво използване на сила за защита на конституционния строй и дори елементарния ред. Сега вече е късно, а Западът и не мисли да поема каквато и да е отговорност, казва Кисельов.

През декември руският президент Владимир Путин ликвидира агенция РИА Новости и създаде на нейно място агенция "Русия днес". 

Путин назначи за генерален директор на новосъздадената агенция телевизионния журналист Дмитрий Кисельов. Либералната общност в Русия има изключително отрицателно отношение към Кисельов, който е смятан за "човек на президента", пише вестник "Комерсант".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!