Диверсанти в тила - за трети път взривиха жп линията край Курск в Русия, ФСБ обвини Украйна

OFFNews 25 август 2022 в 17:37 6727 2

Работник открил уврежданията при обход на трасето

Снимка Капитал Страны

Работник открил уврежданията при обход на трасето

Неизвестни лица са взривили в четвъртък железопътната линия в района на Курск в Русия, съобщи Moscow Times. Според изданието това е вече трета диверсия срещу руските железници в този район за последните три седмици.

Релсите са били взривени в момент, в който е нямало движение по трасето и уврежданията – малко изкъртване и яма от взрива под релсата били забелязани от обхождащ линията железничар.

Следователи и криминалисти са установили, че за взрива е използвано самоделно устройство с тегло 400 грама. Не се е наложило спиране на движението на влаковете, но е трябвало те да минат през критичния участък с намалена скорост.

По-рано този месец подобни самоделки бяха поставени под релсите на трасето Лгов – Суджа и Лгов – Локинская в същия район.

Приблизително по същото време диверсанти са взривили и шест стълба на високоволтовия далекопровод по трасето към Курската атомна електростанция. ФСБ обвинява за инцидентите украински диверсанти. По данни на руските служби, цитирани от Moscow Times, атаките на диверсантите срещу електромрежата са извършени на 4, 9 и 12 август

На 16 август в Курск е започнала проверка на Следствения комитет на Русия за подриването на жп линията в района на 14-ия километра по трасето Лгов-Логинская, където отново диверсанти са подложили експлозив с ок.200 грама тротилов еквивалент и са го взривили.

Отново в граничната с Украйна Курска област на 16 август между селата Нов път и Волфино КамАЗ с военни попадна на противотанкова мина и се взриви. При инцидента на руска територия е загинал един руски войник, а няколко са били ранени. На 18 и 23 август районът е бил атакуван и с дрон, пострадал е един граничар.

Във вторник властите в Курск продължиха до 7 септември високата степен на терористична заплаха заради зачестилите атаки срещу обекти на инфраструктурата в областта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

2

Merc

25.08 2022 в 20:43

Троловете на Митрофановна и Копейкин сега са на инструктаж.

2051

1

Propaganda

25.08 2022 в 18:17

Очакваме двата митрафоновски ташака - еврака и пeшака...

...да ни пояснят, че това е била планирана провокация от раскии бок путкин, за да види, де са лошите, не че братята от Украйна му спретват диверсия след диверсия.

 
X

Да помогнем на украинските деца!