Динко по гръцки: Трима са задържани за незаконни арести на мигранти в Александруполис

OFFNews 23 август 2023 в 10:47 2030 2

Снимка БГНЕС

13 мигранти от Сирия и Пакистан са незаконно задържани и заключени в ремарке, предаде БТА. 

Те са били обвинени от похитителите им, че са причинили големите пожари, които продължават да бушуват край Александруполис.

Гръцките власти са арестували трима души за незаконните задържания, сред които собственикът на автомобила, който е теглел ремаркето – чуждестранен гражданин, както и двама гръцки граждани, заподозрени в участие в престъплението, от което се разпространява и видео в мрежите.

На видеото, цитирано от телевизия Скай, се чува гласът на мъжа, който снима, да казва, че става дума за „25 парчета“, които били заловени с „една разходка до (Неа) Хили“ (предградие на Александруполис). „Планината е пълна. (…) Тези са се заклели да ни изгорят. Пърнарите (вид дъб) са пълни. Навсякъде. Това ви казвам, организирайте се, излезте всички да ги съберем, ще ни изгорят, казвам ви.“

Полицейските власти заявиха, че полагат за защита на границите, както и че през август служителите им са предотвратявали незаконното преминаване на границата с Турция по р. Марица (Еврос) на около 900 мигранти дневно. Задържани са и стотици трафиканти.

„Гърция е правова държава със силно демократично законодателство и хуманна традиция. Саморазправата не се толерира в никоя от проявите ѝ“, пише в съобщение на полицията.

Край Александруполис вече пети ден бушува огромен пожар, който предизвика евакуацията на редица селища, както и на университетската болница. Намерени са телата на 27 души, загинали в пожара, които още не са идентифицирани и се смята, че също са мигранти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

605

2

avitohol

23.08 2023 в 11:40

Преди дни от хора, които са по нашите горите чух точно това. Тея нечовеци палят пожари и тук.

4642

1

ctef

23.08 2023 в 11:09

На хората започва да им писва!
 
X

Да помогнем на украинските деца!