Дете оцеля след полет в колесника на самолет

OFFNews 21 април 2014 в 11:49 8697 1

16-годишно момче оцеля след пътешествие в отделението на самолетен колесник.  

Детето издържало на екстремните условия по време на петчасовия полет между Калифорния и Хавай, съобщава BBC.

Говорителят на хавайските авиолинии съобщи пред журналисти, че екипажът забелязал детето, едва след като самолетът се приземил в неделя сутринта.

То е било разпитано от агенти на ФБР, прегледано е от лекари и се намира в стабилно състояние. Според събраната информация момчето е избягало от дома си и прескочило оградата на летището в Сан Хосе с намерението да си хване самолет без билет.

„Момчето е щастливо, че е оцеляло“, заяви говорителят на ФБР Том Саймън.

Той разказва, че след като самолетът кацнал, момчето скочило от отделението на колесника и започнало да се мотае около пистата. Единственото нещо, което носило със себе си, бил гребен за коса. Момчето оцеляло при екстремните условия с недостиг на кислород и смразяващи температури при полет от близо 12 хил. метра височина.

Според медиците детето е било в безсъзнание през по-голямата част от полета.

Първите подобни случаи на пътници в отделението за колесника са регистрирани още през 1947 година. Около 100 души са успели да се качат на полет, като три-четвърти от тях не са оцелели. Последният подобен случай с дете беше регистриран през август 2013 година. Тогава 14-годишен тийнейджър оцеля, след като пътува 40 минути в отделението за колесниците на самолет на нигерийската авиокомпания „Арик Еър“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови