Да се успокоим! Лукашенко се кълне, че няма да нападне Украйна

OFFNews 19 август 2022 в 17:17 3024 3

Лукашенко

Снимка БТА/АП

Александър Лукашенко, беларуски диктатор.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че "не би искал беларусите да воюват". Той уверява, че Беларус не се подготвя за инвазия в Украйна.

Тази информация бе разпространена от контролираната от режима на диктатора в Минск информационна агенция BelTA.

"Не си мислете, че планирам някаква атака, че ще бомбардирам Украйна от територията на Беларус и т.н. Нямам желание да гледам как вашите и моите деца отиват на война. В името на какво? Трябва да се успокоим! Днес Украйна не е във война. Целият блок на НАТО и Америка днес воюват преди всичко с Русия", заяви Александър Лукашенко.

Въпреки тези изявления Лукашенко и неговият режим активно подкрепят Русия и ѝ позволяват да бомбардира мирни украински градове от територията на Беларус. По-рано стана известно, че Руската федерация е подготвяла масиран ракетен удар по Украйна от територията на Беларус.

Въпреки заявленията на Лукашенко, Военновъздушните сили на Украйна не изключват провокации за Деня на независимостта на Украйна 24 август, включително и от страна на Беларус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

3

Mateevk

19.08 2022 в 19:38

Всъщност това иска Путин - ен на брой подобни псевдодържави с подобни "лидери" под негово подчинение в бъдещия СССР. За това драпа и в Украйна, защото без нея СССР-ът няма да му се получи. Обаче докато сее смърт там, да не забравя, че в задния му двор не е много спокойно. Трудна работа е да възкресяваш умрял. Вероятно би бил по-успешен, ако беше се пробвал да възкреси Ленин. Ама всъщност за какво му е Владимир Илич - нали той бил създал Украйна?

12073

2

IvanofRumen

19.08 2022 в 19:29

Спокойни сме и то много. Той и съратника му Путлерка обещаваше, че няма да напада Украйна, но к'ва стана тя.?..

-3667

1

fik1

19.08 2022 в 18:35

След като игнорираме че исторически няма как да се вярва на комунягите.. "В името на какво?" без да иска нацели перфектния въпрос, защото като си го зададат рашистите и отговорът е 'рубли', би следвало да се приберат и след това емигрират, но орките са си орки.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews