Charlie Hebdo за катастрофата на руския самолет: Най-после порно!

OFFNews 12 ноември 2015 в 20:02 10479 15

Френският сатиричен седмичник Charlie Hebdo излезе с провокативна корица, отново посветена на катастрофата на руския самолет в Синай.

На карикатурата е написано: "Катастрофата над Синай. Най-после порно (секс запис)!"

С новата си корица Charlie Hebdo иронизира както поведението на руските власти след трагедията в Синай, така и разследването срещу френския нападател на Реал Мадрид Карим Бензема - по обвинение, че е изнудвал съотборника си в националния отбор Матийо Валбуена със секс запис.

Председателят на комисията по външни работи към Държавната дума Алексей Пушков коментира, че е крайно време главният редактор и екипът на Charlie Hebdo "да се лекуват от остра патология".

Преди седмица Кремъл заклейми френското сатирично списание заради публикуването на карикатури за катастрофата на руския самолет, при която загинаха всички 224 души на борда.

Карикатурите бяха публикувани в рубриката „Корици, които избегнахте“. В тази рубрика списанието публикува варианти на карикатури, предложени за корицата на съответния брой, които в крайна сметка са били отхвърлени.

Първата карикатура е черно-бяла и изобразява изплашен мъж с брада и бедуински дрехи. Върху него падат части от самолет – двигател, шаси, както и един от пътниците. Надписът гласи: „Ислямска държава“: Русия започна по-интензивни бомбардировки“.

Втората карикатура е цветна. На жълт фон е изобразен човешки череп с живи очи, върху който са сложени счупени слънчеви очила. На заден план се виждат останки от тела, локва кръв, както и част от горящ самолет. Надписът гласи: „Опасностите от руските нискотарифни авиокомпании“, а черепът казва: „Трябваше да летя с авиокомпания „Ер Кокаин“.

Втората карикатура намеква за големия наркоскандал във Франция преди дни – двама френски пилоти бяха арестувани в Доминиканската република и обвинени в контрабанда на кокаин. Скандалът е косвено свързан с бившия френски президент Никола Саркози. Медиите кръстиха скандала „Ер Кокаин“.

Говорител на руския президент Владимир Путин обяви карикатурите за неприемливи: "Това няма нищо общо с демокрацията и себеизразяването. Това е светотатство".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!