Британският парламент ще блокира ''Тик Ток''

OFFNews 23 март 2023 в 21:20 2404 0

Тик Ток

Снимка Logo

Тик Ток

Британският парламент ще блокира "Тик Ток" на всички устройства в мрежата си, след като подобна забрана беше въведена за правителствените устройства, предадоха Ройтерс и БТА. 

Това е поредната западна институция, забранила китайското приложение от съображения за сигурност.

"След решението на правителството да забрани "ТикТок" на правителствени устройства комисиите на Камарата на общините и Камарата на лордовете решиха, че "ТикТок" че бъде блокиран на всички парламентарни устройства, както и в по-широката мрежа на парламента", съобщи говорител на парламента. "Киберсигурността е основен приоритет за парламента", добави той.

САЩ, Канада, Белгия и Европейската комисия вече забраниха приложението на техните официални устройства. "ТикТок" е обект на засилващо се внимание заради опасения, че данните на потребителите на приложението - собственост на базираната в Пекин компания "БайтДенс" (ByteDance) - биха могли да попаднат в ръцете на китайското правителство и така да бъдат подкопани интересите на Запада в сферата на сигурността, посочва Ройтерс.

Британската забрана беше обявена в момент, когато главният изпълнителен директор на "ТикТок" отговаряше на въпросите на американски законодатели, които са убедени, че приложението трябва да бъде забранено, тъй като представлява потенциална заплаха за националната сигурност на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови