САЩ: Тик Ток е заплаха за националната сигурност

OFFNews 08 март 2023 в 07:58 3642 0

Tik tok

Снимка Logo

Tik tok

Социалната платформа Тик Ток, по която са луди тийнейджърите в цял свят е на път да бъде забранена в Съединените щати, съобщава БТА.

Вчера бе внесен законопроект за забрана на китайското мобилно приложение, написан от двама сенатори - от Републиканската и от Демократическата партия, който предстои да бъде гласуван.

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан заяви, че "приветства" внесения вчера законопроект, който, наред с други неща, ще забрани приложения като Тик Ток.

"Законопроектът ще позволи на правителството на САЩ да попречи на определени чужди държави да използват технологични услуги... по начин, който застрашава поверителните данни на американците и нашата национална сигурност" - написа съветникът на Белия дом, цитиран от БТА.

Според мнозина американски депутати платформата за кратки видеоклипове, собственост на китайската компания "БайтДенс", е заплаха за националната сигурност.

От компанията "Тик Ток" протестираха и заявиха, че имат над 100 000 000 потребители в Съединените щати. Според тях приложението вече е надминало Ютюб, Туитър, Инстаграм и Фейсбук по отношение на "прекараното време" от пълнолетните американци и сега е близо до платформата за филми Нетфликс.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Кристин Димитрова: седмокласниците писаха по разказа ѝ, а медиите я представиха като майката на Папи Ханс (подкаст)