Quantcast

Британската преса съобщава за смъртта на Нина Холмс в Боровец

ОFFNews Последна промяна на 08 февруари 2014 в 13:02 13302 3

Нина Холмс и приятелят й Дийн Хърбърт ден преди трагедията.

Снимка Wales News

Нина Холмс и приятелят й Дийн Хърбърт ден преди трагедията.

Британската медии отразиха подробно новината за трагедията с 22-годишната туристка Нина Холмс, която почина по време на ски ваканция в Боровец.

Младата жена припадна и издъхна на 2 февруари, като основната версия е, че това е станало след употреба на наркотик.

Засега от Софийската окръжна прокуратура потвърждават само, че случаят е по тяхно наблюдение. Очаква се да излязат експертните заключения. Има задържан човек във връзка с инцидента, който е бил освободен под гаранция. Според български регионални медии привлечена като обвиняемо лице е "викачка", работеща за бар BJ's, за която се предполага, че е снабдила компанията с дрога. Във фаталната осем британци са потърсили медицинска помощ, но сега здравословното им състояние е добро.

Нина Холмс е родом от Уелс и е пристигнала в България преди седмица за ваканция с партньора си Дийн Хърбърт и приятели, съобщават британските медии. Повечето не споменават предполагаемата причина за смъртта на младата жена, а само, че е издъхнала след припадък. В някои обаче е отбелязано, че се разследва дали кончината й няма връзка с употреба на наркотик.

Британският "Телеграф" добавя, че семейството на Холмс притежава популярен увеселителен парк в град Горсейнон, Южен Уелс, в графство Суонзи. Момичето живеело в луксозна каравана в двора на парка заедно с родителите си и сестра си.

Говорител на семейството съобщил, че родителите й били на Карибите, когато научили за смъртта на дъщеря си. "Не знаем какво се е случило и чакаме отговори от българските власти", добавя той.

Тялото на момичето вече е транспортирано във Великобритания.

Приятели и роднини на Нина Холмс споделят пред репортерите и в социалните мрежи, че тя била позитивна, мила и всички я харесвали. Хората смятат, че наркотиците "не са нейната среда" и са изненадани от причината за внезапната й смърт.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.02 2014 в 14:24

Така става като туризма в БГ се управлява от безмозъчни мутри. Още няколко издънки и ще спрат да идват нормални хора на почивка тука. Но мутрата е важно да продаде малко дрога да направи парите на момента, тя не може да мисли в преспектива. Обречени сме.

08.02 2014 в 15:22

Ами така е, след като няма условия за доставка на качествена дрога... Жалко за момичето, което е избрало да подпомогне държавата ни, а не е като да го е направило заради евтинията тук...

08.02 2014 в 14:01

Моята версия- поискали са си кокаин от местните и те в отговор са решили да им вземат 1000 ,примерно, паунда и да им дадат хапчета или др мешилки, към които много от нас простосмъртните сме алергични, според мен е алергична реакция, в следствие на човешка безкрупулност.