"Путин унижи Обама, до края на месеца ще измете Сирия"

ОFFNews Последна промяна на 08 октомври 2015 в 19:16 23765 50

Димо Гяуров.

Бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров заяви пред БНТ, че действията на Русия в Сирия са блестящ политически ход, който затвърди авторитета на Москва и разклати този на Вашингтон.

Според него Путин е унижил Обама, направил го е за смях и е показал, че е слаб във външнополитическите си решения. Освен това с мащаба на военната си намеса той е блокирал възможността на водената от САЩ коалиция срещу "Ислямска държава" да предприеме по-решителни действия.

Гяуров смята, че в последно време САЩ говори много за военната си мощ, но показва неубедителни резултати, каквото мнение се надига в страната. За седмица руските въоръжени сили са постигнали повече, отколкото коалицията на Щатите за цяла година. Нещо, което не се отрича дори от западните анализатори.

Русия вече е разчистила до голяма част западната част на Сирия и се готви да се насочи към северната и да отцепи границата с Турция, откъдето идват повечето оръжия за умерената опозиция. Според разузнавача до края на октомври Русия ще се е справила с "Ислямска държава" и останалите групировки в страната, така че армията на Асад да ги унищожи окончателно.

Друг плюс за Москва е, че между САЩ и ЕС е бил забит клин, който може и да не изпълни отколешната мечта на Путин - да разбие НАТО, но поне е внесъл смут в алианса. Гяуров даже е склонен да мисли, че в момента Русия поставя задкулисно условия на Запада, свързани с Украйна.

Той засегна и бежанската криза в Европа, като каза, че част от основните ценности на съюза са се разклатили, а солидарността е често само на думи - призовава се за прием на мигранти, но се затварят граници, Шенген се проваля.

Само Орбан е казал, че царят е гол и е разбрал какво ще се случи. Според него Европа е подценила опасността от Близкия изток и не е предвидила, че арабската пролет, която тя е подкрепяла, ще я засегне.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.10 2015 в 20:11

Гочо, Мочо, Луд и Бесен...Много сте прости и неуки, а и късно е човек да ви учи като вичета безмислените изречения с многото правописни грешки! Това направи социализъма, а после и пишам демокрацията - докара овчарите от селата в София и те да казват кой прав, кой крив! Кога е имало руски балет и театър, прадядо ти е пасал овцете на баира, а англичаните са убивали индианците...

10.10 2015 в 20:15

Гяуров прави коментар с клишета от весниците.
Ето за това е бивш

10.10 2015 в 01:26


Теоретически въпроса може да се реши за половин година. Въпроса е колко сили реално има сирийската армия. Зер цялата история е замислена като нейна стратегическа операция, с подкрепления от останалите.

10.10 2015 в 01:15

Каквото и да си говорим, в Кремъл днес на власт са доста умни, брутални и решителни хора. Русия във много отношения печели и пропагандната война.
А Сирия според мен е повторение на стратегията на САЩ, която отдавна прилагат, да ангажира противниците си далеч от собствена територия с минимален разход на ресурси. Така че не мисля че нещата в Сирия ще приключат до края на Октомври и че Путин ще позволи на Асад да се отърве от всичките си противници.
Ясно е обаче, че Русия си уреди, нешо, като Гуантанамо в стратегичски важен район.

09.10 2015 в 19:20

//О русских людях
Мы имеем дело с русским человеком, который за последние 200 лет почти 150 лет воевал. И никогда не жил хорошо. Человеческая жизнь для него ничего не стоит, и понятие о великости не в том, что человек должен жить хорошо, а в том, что государство должно быть большое и нашпигованное ракетами. На этом огромном постсоветском пространстве, особенно в России и Беларуси, где народ вначале 70 лет обманывали, потом еще 20 лет грабили, выросли очень агрессивные и опасные для мира люди//
-----------------------
Четете бе говняците, това го е написала ваш чУвак, Светлана Алексиевич...Нобелова награда за литература за 2015г,

09.10 2015 в 19:06

Не "ще се измете от Сирия" а "ще го изметът от Сирия"

09.10 2015 в 18:33

//само искам да знам милионите русолюбе кога най -сетне ще излязат да правят въстание че да изчистим България веднъж завинаги от москалски отпадък както Украйна направи //
---------

Много точно казано.
-----
Как ще се покаже тази биомаса, тя е смела срещу деца жени и невъоръжени...само Болен Сидеров може да събере няколко мъргинала, алкохолици и дегенерати срещу заплащане!!!!

09.10 2015 в 18:29

El Идиоти, та к'во казваш..нещо май ти се зацапаха свещите, та напиши тогава едно опровержение за това което съм казал за вас говняците....долнопробни безчовечни и безмозъчни мърши???

09.10 2015 в 15:19

Лесно е да бомбардираш Сирия, която няма авиация за да се защити. Анексирането на територии от разпищолелия се Путин ще му изиграе накрая "много лоша шега".

09.10 2015 в 11:12

@dido: Ъъъъъ,я пак? Къв Иво Минджев кфи пет лева бе? Ти четеш ли въоПще?

@Луд Мастурбатор: "За толкова години на тази територия не можа да се роди нито Цар, военачалник а да не говорим за интелигенция"

Това за Русия ли бе?


Ахахахахахахахахахаха, след такова твърдение шльоко,губиш секво кредибилити и квото и да напишеш то минава дирекшън у графата "ташаци"...

P.S. Сега последно колко руски ракети са паднали у Иран? Вчера беа 4, днеска са 2, утре кво?