Бежанците, намерени мъртви в камион в Австрия, се опитали да избягат

ОFFNews 28 август 2015 в 20:25 5145 0

Камиона, в който се намерени бежанците.

71-та бежанци, които вчера бяха открити мъртви в камион в Австрия, са се опитали да разбият вратите му и да избягат, съобщават австрийските медии.

Това става ясно от силната изкривеност на вратите на камиона от вътрешната му страна. Засега властите се въздържат от коментари, докато не приключи аутопсията на телата. 

Смята се, че пътниците, сред които е имало и деца, са сирийски граждани, като те са умрели от задушаване поради липса на въздух.

Знае се, че камионът е пътувал към Виена. Засега за трагедията са арестувани 3 българи и един афганистанец.

Според властите в Унгария, тримата българи са били шофьори на камиона, който е бил с унгарски регистрационни номера. Превозното средство е било брандирано с логото на словашка фирма за колбаси, от която заявили, че камионът отдавна не бил техен.

Информацията за задържането на съгражданите ни бе потвърдена и от външното ни министерство.

Трагедията коментира и германският канцлер Ангела Меркел, която заяви, че новината е разтърсила европейските лидери, които са обсъждали бежанската криза на среща на върха на балканските държави.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Какво пречи на българското кино? С директора на Национален филмов център Петър Тодоров разговаря Искра Ангелова (подкаст)