Без прецедент: Байдън назначи само жени в екипа си за комуникации

Повторното преброяване на гласовете потвърди победата му в Уисконсин

OFFNews 30 ноември 2020 в 06:28 4013 0

Снимка архив

Джо Байдън обяви екипа си за комуникации в Белия дом. Той е съставен изцяло от жени - нещо, което не се е случвало в историята на страната.

Сред седемте назначения е Джен Псаки, бивш директор на комуникациите при администрацията на Обама-Байдън, която ще заеме поста на прессекретар на Белия дом, предава БТА. Първи заместник-прессекретар ще бъде Карин Жан-Пиер.

Кейт Бедингфийлд, заместник-директор на кампанията на Байдън, е назначена за директор на комуникациите в Белия дом.

Ашли Етиен ще бъде директор на комуникациите на вицепрезидента Камала Харис, а Симон Сандърс - съветничка и говорителка на Харис. За директор на комуникациите на бъдещата първа дама Джил Байдън е назначена Елизабет Александър.

Обявяването на новия екип на Байдън се случва непосредствено след обявяването на окончателните резултати от Уисконсин. 

Според крайните резултати Байдън е получил 20 600 гласа повече от Тръмп, което му осигурява победата в щата и респективно 87 електорални гласа. Припомняме, че миналата седмица адвокатите на Доналд Тръмп подадоха иск за повторно преброяване в два окръга на щата Уисконсин - Милуоки и Дейн, както и 3 млн. долара, необходими за преброяването.

Междувременно Тръмп даде първото си интервю след изборите, в което той отново твърди, че изборите са били "нагласени" и "пълна измама", но според него съдиите не искат да се намесват. В 45-минутното телефонно интервю за телевизия "Фокс" той заяви, че ще продължи да се бори срещу резултатите от изборите, въпреки че е въпросът, "трудно ще стигне до Върховния съд", предава Ройтерс.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх