Бедните българи са хит в албанските "Господари на ефира" (видео)

Николаос Цитиридис Последна промяна на 26 септември 2013 в 19:39 32723 16

Предаването Fiks Fare по националния Top Channel
Предаването Fiks Fare по националния Top Channel

Албанското сатирично предаване Fiks Fare излъчи репортаж за бедстващи българи в областта Голо бърдо.

Днес българите в албанските села Гиновец и Кление живеят без електричество. Как е възможно това в 21 век, питат местните аналози на „Господари на ефира“.

В репортажа хората от населеното с българи село Кление казват, че депутати идвали в Голо бърдо само преди избори и дават обещания, които после не изпълняват.

Нямаме никаква помощ от държавата, пазаруваме на вересия, споделят жителите на селото.

В Гиновец няма ток от 13 години. Хората казват, че в селото вече няма нито лекарски кабинет, нито училище.

По времето на Енвер Ходжа се живееше по-добре, споделя семейство пенсионери пред камерите на Fiks Fare. Имаше лекар, ток, а днес живеем на свещи, казват хората от Гиновец.

Хората в Голо бърдо показват на репортера на Fiks Fare как са направили примитивна електрическа инсталация, за да може поне една крушка в стаята им да свети.

Елтана Нура, Тирана, специално за OFFNews.bg

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.10 2013 в 15:07

... за съжаление не бе наша служба а Съветска. Подотдел на КГБ по признания на офицери от самото КаГеБе. Да работиш за такова разузнаване е не гордост, а лично УНИЖЕНИЕ и ПРЕДАДЕЛСТВО на общочовешки ценности. остани със здраве

04.10 2013 в 15:23

Райков,
в момента съм зает - карам бърз стаж в ЧЕЗ, за да мога след това в отговор на очакванията ти да отида лично да прокарам тока в Албания.
Ако искаш, ела да помогнеш?

04.10 2013 в 14:13

И кой ти подиграва?Виж къде се случва..в чукарите на Албания!!Аман от глупаци!

01.10 2013 в 21:12

И какво като е сътрудничел на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ.Това си е наша служба а не турска.Кога ще разберете че всяка държава си има разузнаване,и е гордост да работиш за него.В последните години изглежда че е по добре да си работил за някое чуждо.Не се ли чувствате малко предатели.

01.10 2013 в 16:52

Какво ми го цитирате Божо Димитров все едно е Господ, а не ДС ченге!!

01.10 2013 в 02:25

Много добре казано!

29.09 2013 в 13:51

Паметниците на Дякона и Цар Александър 2 не могат и да се доближат до паметника на сЪВЕТСКАТА армия. Само отчаян/платен комуноид няма да го признае. А иначе и със Сомалия може да се сравняваме.

27.09 2013 в 03:03

Много чист и напевен български говорят нашенците в Голо бърдо! И се гордеят, че са българи.
Стана дума за Божидар Димитров - аз поне не съм чувал да е заемал позиция за българите в Албания. Може и да е казал или писал нещо, не знам. Нито пък съм чувал някоя официална българска институция да е заемала такава през годините?
Знам за две малки етнографски експедиции в последните 15-на години, без финансиране от държавата, а по проекти. Туй е.
А иначе странното е, че по Струма живеят българи, по Голо бърдо също, а помежду им изневиделица се пръкна някакъв друг народ со палеолошки суверинитет (според последните фейлетони и черепа от Петралона до Солун бил на македоноид.:)

26.09 2013 в 22:15

Така става с хората които имат Българско самосъзнание. В Македония ги арестуваме, а в Албания не им даваме тока. При нас всичко е ОК, дори от скука поругаваме войнишките паметници. Време е да поругаем паметника на Дякона и да сложим до него на гЪЗИС.

26.09 2013 в 21:09

Естествено, че са в Албания, как въобще може да има спор по това?
Променихме дописката, за да се натърти специално, че са в Албания, ако някой има съмнения.
Между другото много имена в Албания са български. Реката по пътя между Гирокастра и Саранда се казва Бистрица, а най-големият квартал на Берат е Горица.