BBC: Къде са всичките български и румънски имигранти

OFFNews Последна промяна на 31 януари 2014 в 07:30 7228 5

BBC излъчи репортаж по повод опасенията във Великобритания във връзка с очаквания масов приток на имигранти от България и Румъния след отпадането на трудовите ограничения за гражданите на двете държави в началото на тази година.

Обобщавайки резултатите от проучването в репортажа, медиата пита недвусмислено: "Къде са всичките румънски и български имигранти?", съобщава БНР.

Британската медия отбелязва, че се очаква официалните данни за новите имигранти от България и Румъния във Великобритания да бъдат публикувани през май, но че някои британски райони са съобщили до момента за много малък брой новопристигнали.

В репортажа от Питърбъро - най-бързо нарастващия британски град, в който наскоро са се заселили имигранти, репортер на британската обществена телевизия на практика не открива новопристигнали българи и румънци.

Броят на българите и румънците, пристигнали във Великобритания, за да работят след отпадането и на последните ограничения на трудовия пазар, е на "умерено ниво". Това заяви в сряда британският премиер Дейвид Камерън.

Камерън призова депутатите да не разширяват плановете си за рестриктивни мерки срещу имигрантите. Според него и сега възможностите, които дава законът, са достатъчни за намаляване на броя на имигрантите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови