Quantcast

Камерън призна, че няма наплив от БГ имигранти, среща остри критики

OFFNews Последна промяна на 28 януари 2014 в 09:50 3223 4

Дейвид Камерън
Дейвид Камерън

Британският министър-председател Дейвид Камерън призна, че прогнозираният наплив от български и румънски имигранти след 1 януари 2014 не се е състоял.

"Броят на новодошлите е "в разумни граници". От гледна точка на закона не можем да направим нищо повече, за да спрем работниците", заяви премиерът в радио интервю за ВВС 4. 

Камерън каза, че е споделял опасенията на хората, притесняващи се от нова имигрантска вълна, но такава липсва. Според него обаче като цяло имиграционният поток към Великобритания остава висок и е нужно да се намали до "разумно" ниво.

Твърдението на Камерън за малкото нови имигранти от България и Румъния разгневи консерваторите и му донесе остри критики. Очаква се в четвъртък консерватори да подкрепят поправка към закона за имиграцията, с която се предвижда ограниченията за достъпа на българи и румънци до трудовия пазар на Острова да бъдат върнати и да важат до 2018 година.

"Не мога да разбера как Камерън прецени, че няма наплив", коментира депутат консерватор намеквайки, че премиерът не се е позовал на официални данни. "Освен да е стоял на гара Виктория, друго не ми хрумва", допълва политикът, цитиран от "Дейли мейл".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.01 2014 в 16:31

Оплетоха се в лъжи, контра лъжи, и реконтра лъжи дребнобританчетата.

28.01 2014 в 11:05

Daily Fail sucks big time. И да тук никой нищо не обсъжда за каквито и да било имигранти. Имат си работа хората... Затова всичко относно темата може да се чете главно във български медии, които си нямат друга работа и по подобие на the deadly fail стават все по-жалки...

28.01 2014 в 10:42

Daily Mail е по-скоро като Уикенд, с което разбира се не искам да кажа, че Телеграф, Монитор или който и да друг от вестниците на Прас-Прес, стават за нещо повече от разпалки. Аз такива боклуци не допирам до задника си, така че и тоалетна хартия е аут.

28.01 2014 в 10:35

Daily Mail = Телеграф = Монитор = еднопластова, твърда тоалетна хартия. Чудия се дали в Турция медиите генерират кликове като по цял ден постват статии от по 3 изречения с бисери на Волен. В UK няма абсолютно никаква драма с емигрантите. Само БГ комплексарите си чешат егото като си въобразяват, че някой изобщо се интересува от жалкия им живот.