Камерън призна, че няма наплив от БГ имигранти, среща остри критики

OFFNews 28 януари 2014 в 09:50 3743 4

Дейвид Камерън
Дейвид Камерън

Британският министър-председател Дейвид Камерън призна, че прогнозираният наплив от български и румънски имигранти след 1 януари 2014 не се е състоял.

"Броят на новодошлите е "в разумни граници". От гледна точка на закона не можем да направим нищо повече, за да спрем работниците", заяви премиерът в радио интервю за ВВС 4. 

Камерън каза, че е споделял опасенията на хората, притесняващи се от нова имигрантска вълна, но такава липсва. Според него обаче като цяло имиграционният поток към Великобритания остава висок и е нужно да се намали до "разумно" ниво.

Твърдението на Камерън за малкото нови имигранти от България и Румъния разгневи консерваторите и му донесе остри критики. Очаква се в четвъртък консерватори да подкрепят поправка към закона за имиграцията, с която се предвижда ограниченията за достъпа на българи и румънци до трудовия пазар на Острова да бъдат върнати и да важат до 2018 година.

"Не мога да разбера как Камерън прецени, че няма наплив", коментира депутат консерватор намеквайки, че премиерът не се е позовал на официални данни. "Освен да е стоял на гара Виктория, друго не ми хрумва", допълва политикът, цитиран от "Дейли мейл".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови