Quantcast

България и Сърбия зоват за реализирането на "Южен поток"

OFFNews Последна промяна на 03 юли 2014 в 19:55 948 8

Реализирането на проекта „Южен поток” е от интерес както за Сърбия и България, така и за региона на Югоизточна Европа от гледна точка на енергийната сигурност.

Това обявиха министрите на външните работи на България и на Сърбия Кристиан Вигенин и Ивица Дачич.

България не разглежда хипотеза, в която "Южен поток" няма да бъде реализиран, защото това е важен проект, свързан с енергийната сигурност не само на страните, през които минава газопроводът, но като цяло и за Югоизточна Европа, заяви Вигенин.

Ние сме в пряк, смятам конструктивен, диалог с ЕК, по условията по реализацията на проекта, каза той и добави, че се надява още в следващите седмици да има повече яснота и да може да бъде възобновена работата по проекта на територията на България.

България и Сърбия са добри съседи и приятели и са пример за това как две страни, които нямат сериозни проблеми помежду си, могат да работят заедно в интерес на народите си, каза Вигенин на съвместната пресконференция в Белград.

Вярвам, че това дава положителни сигнали както на бизнеса, така и на хората и стимулира администрацията за активно сътрудничество, допълни той.

Отношенията между двете държави са стабилни и искрени и ние искаме те да се основават на общи интереси, заяви от своя страна Ивица Дачич.

Той подчерта, че за краткото време, откакто заема поста външен министър, вече е разговарял с българския си колега няколко пъти в различни международни формати, което е доказателство за активния политически диалог между България и Сърбия.

Двамата първи дипломати се договориха за провеждането на политически консултации между външните министерства на двете страни през есента на тази година.

Тяхната цел е да се даде възможност на експертно ниво да продължи работата по Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство, както и да бъдат обсъдени въпроси, свързани с процеса на евроинтеграция на Сърбия. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.07 2014 в 02:52

Aбе глупaк.Ти невежест тaкaвa дето неможеш зaглaвието дa си нaпишеш нa кирилицa ти ще ми говориш зс нaция и държaвa..Тa дори и з4aвойнa.

04.07 2014 в 02:39

Южен и нужен.Сaмо зa глупaците може дa бъде спорен и излишен. Дa ненужен е шистовия...

03.07 2014 в 23:38

Шибаните руски шпиони,говорят от името на България.Време за война и спасение на нацията..

03.07 2014 в 21:46

Вагинин, ти и цялата ти бандитска клика сте АУТ, така ,че си затваряй плювалника !!

03.07 2014 в 21:22

п.п. Малко пояснение - не, че не смятам, че американците са против проекта и активно заповядват на и купуват всички наши политици, които подлежат на заповядване и покупка, но в случая смятам, че интересите ни съвпадат. Не ни трябва нито руска тръба, нито американски сонди в Добруджа. Не, и когато са контролирани от американци и руснаци.

Не съм инженер, просто лично мнение.

03.07 2014 в 21:19

В рамките на около месец няколко пъти ходих по руски медии , например РИА Новости, да чета коментари. Извода ми - там си имат същите тролове и мозъкопромити индивиди като под новините на родния ни език, с тази разлика, че като цяло пишат грамотно.

Обвиняват България и българите за съюзничество със САЩ, свързват визитата на Маккейн съз замразяването на работите, и ни пожелават от сърце да умрем от студ. С други думи, далеч са от истинските причини, и не просто не ги разбират - те дори не ги знаят, и през ум не им минава, че може да има нещо по-различно от заговор срещу Русия.

Като цяло обвиняват "братушките", както се изненадах, че наистина ни наричат, в американизъм, и плачат по отиващите си "социалисти" в нашето правителството. Когато от време на време някой посочи действителни икономически и технически причини да сме против този проект - игнорират го или го псуват, подминават коментарите му с лека ръка.

Тъжно е, когато представителната извадка на огромен народ - независимо дали смятате, че се родеем с тях, или не - е убедена в нещо базирано на информация излъчена от техните медии.

Още по-тъжно е, че при нас става абсолютно същото. Всеки, който не е съгласен, и твърди, че циганите и платените гласове избират ченгета във властта - да си припомни огромните опашки пред банките от миналата седмица. Тези основно млади, "красиви", и прочее хора са същите, които гласуват и избират, или по-лошо - пишат нагло за това колко са по-умни, понеже не гласуват.

Просто е тъжно, и не виждам оправия скоро, това е.

03.07 2014 в 21:05

Като има толкова мераклии, да дават мангизите и да се строй -> собственост на държавата и има няма газ да си плащат като за пълна тръба, пък в един момент ще го напълним с шистов газ от Добруджа.
-------
Значи идва някакъв имбецил и иска да си прокра някакви тръби през двора ти -> да му ги платиш на 10-ни цени и да са негова собственост, и след това нищо да не плаща -> е нема такъв филм!!!

03.07 2014 в 21:05

БЪЛГАРИЯ НЕ Е Вигенин