Байдън със студен душ за Израел: Всичко ще завърши с независима Палестина

OFFNews 19 ноември 2023 в 21:47 9029 5

Байдън

Снимка Getty images

Американският президент Джо Байдън.

След края на военната операция на Израел в Ивицата Газа Палестина трябва да получи пълна независимост, за да се постигне мир в Близкия изток. Това мнение изрази президентът на САЩ Джо Байдън в авторска статия за вестник "Вашингтон пост".

"Палестинският народ заслужава своя собствена държава и бъдеще, свободно от Хамас. Решение с две държави - два народа, живеещи един до друг в условия на равни свободи, възможности и достойнство - ето накъде трябва да води пътят към мира", заяви Байдън.

Американският лидер изрази увереност, че това е "единственият начин" да се осигури стабилен мир за израелците и палестинците.

Байдън заяви, че когато Израел сложи край на групировката Хамас, териториите на Западния бряг и Ивицата Газа трябва да бъдат обединени под управлението на обновена Палестинска автономия. Той също така се застъпи за това всички страни, включително международната общност, да се заемат с решението за две държави.

"Ивицата Газа никога повече не трябва да се използва като платформа за тероризъм", подчерта Байдън.

В същото време американският лидер предупреди Израел да не продължава политиката на окупация на палестинските територии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

5

Джендо Джедев

20.11 2023 в 10:12

Бе то добре, ясно, че трябва да има две държави, ама как да стане на практика? Видяхме какво стана когато Газа получи автономия и възможности за свободен избор на управляващи. Въпросът е каква е гаранцията, че цялата кретения няма да се повтори с нещо от сорта на Хамас 2.0?

22548

4

dolivo

20.11 2023 в 08:10

Признаването на Израел беше ключово, търгуват. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Abraham_Accords

22548

3

dolivo

20.11 2023 в 08:07

тук не е за Израел, а съобщение към арабския свят да трае.

И към Иран, да спре да бута шишове, щото те го направиха това.

400

2

демотиватор

20.11 2023 в 07:22

Към "динозавър"- кратко, ясно и правилно.
Да добавя само, че "демократичното и законно избрано" управление на Газа се оказаха според злодейските си действия нехора.
А Израел въпреки всичко им осигуряваше през всичките години инфраструктурата, плюс работа на територията си (извън автономната Газа) за онези, които желаеха.

3251

1

динозавър

20.11 2023 в 00:20

Какво означава Палестина и кога се е появила? Малко хора знаят и ако предположим, че Байдън не се преструва, че не знае, то той се лъже. Терминът Палестинци е изобретен о император Адриан в първи век от Н. Е. Така римляните. След него са наричали евреите от Израел, който е бил окупиран от тях. Влагали са презрение в това, защото се е считало, че палестинците ( оригинално филистимците) са народ от ниско качество. Сегашните "палестинци" са араби главно от Йорданов, които са се заселили в облагородената земя на днешен Израел и части от Йордания. Иначе новоизобретеният народ се е появил в 1967 г. Юни месец. С официален декрет на терористите на Ясер Арафат. Бъркотията в арабските действия са типични за арабското двуличие. Колкото по- неясно, толкова по- убедително, считат те.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика