Байдън разговаря с Путин за пръв път, застъпил се за Навални

OFFNews 26 януари 2021 в 21:37 4167 0

Снимка БТА/AP

Американският президент Джо Байдън е разговарял днес с руския си колега Владимир Путин за пръв път, откакто встъпи в длъжност. Той е изразил безпокойство от руските действия, включително отношението към намиращия се в затвора критик на Кремъл Алексей Навални, съобщи Белият дом, цитиран от Ройтерс.

Новината за телефонния разговор обяви говорителката на американското президентство Джен Саки на редовен брифинг за медиите.

По думите й темите са включвали предложението на Байдън да бъде продължен с пет години срокът на договора за ядрените оръжия с Русия Нов СТАРТ и "категоричната подкрепа (на САЩ) за суверенитета на Украйна" пред лицето на продължаващата руска агресия.

Президентът на САЩ Джо Баейдън продължава да смята, че газопроводът "Северен поток-2" е лоша сделка за Европа, заяви още Джен Саки. Тя добави, че администрацията ще направи преглед на мерките, които са приети досега във връзка с проекта. По думите й американските власти възнамеряват също да продължат да обсъждат проекта с европейските партньори, допълва

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови