Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Арестуваха легендарен италиански бандит

OFFNews 18 декември 2021 в 15:41 3417 0

Снимка Кориере дела сера

Грациано Мезина - Грацианеду - най-известният престъпник от Сардиния, е бил открит и арестуван тази нощ, съобщава италианската преса. Той се укрива от 2020 г.

Мезина, който има поредица от отвличания в биографията си, е популярен с репликата си "Няма да завърша дните си в затвора". Този път може и да не се окаже прав, коментира "Кориере дела сера". 

Мезина е открит, докато спял в къща в малкото градче Дезуло (о-в Сардиния), което има едва 2000 жители. В 3 ч. през нощта спецотрядът насочил автомат към него и така го оставил без възможност за бягство. 80-годишният беглец не е бил въоръжен. В ледената нощ никой не усетил спецчастите, които обградили имота и поставили патрул дори на покрива. Арестувана е и двойката, в чиято къща се е укривал.

Властите го издирват от 17 месеца, припомнят медиите.

Мезина е един от 10-те най-опасни престъпници, издирвани в Италия. Има доживотна присъда, натрупана от присъди за няколкостотин години. Бягал е осем пъти на властите. Има бягство от затворнически влак, както и от болница в затвора. Последната му присъда е за трафик на дрога. Има слава на жесток, но щедър бандит. "Ню Йорк таймс" го нарича "кралят на отвличанията".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews