Адска влакова катастрофа в Испания взе 78 жертви (обновена)

OFFNews 25 юли 2013 в 08:09 3180 0

Мястото на влаковата катастрофа в Испания Снимка: El Pais
Мястото на влаковата катастрофа в Испания Снимка: El Pais

Адска катастрофа с дерайлирал пътнически влак в Испания взе много жертви. Медиите съобщават за 78 загинали и над 140 ранени, 20 от които сериозно, като броят на загиналите може да се окаже по-голям.

Трагедията стана в района на Сантяго де Компостела, Северозападна Испания, около 21 ч местно време. Влакът излязъл от релсите и вагоните се струпали един върху друг, което особено затруднява достъпа до тях и спасяването на пътниците.

Президентът на област Галисия Алберто Нуньес Фейо оприличи сцените на катастрофата на Дантевия "Ад". Той каза, че екипите продължават да намират трупове.

Влаковата катастрофа в ИспанияВеднага след инцидента на мястото са започнали да прииждат живеещи наблизо хора, които се опитвали с подръчни инструменти, включително с ръчни триони да достигнат до хората в натрупаните на купчина вагони. Един от тях е почти изцяло смачкан.

Влакът е започнал да излиза от релсите на завой, казва един очевидец, цитиран от радио "Кадена сер". Според някои медии е възможно инцидентът да е станал заради висока скорост. Според жп компанията "Ренфе" причините за инцидента засега са неизвестни. 

Влакът е пътувал между Мадрид и галисийското градче Ел Ферол. В него е имало 238 души. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови